Komprimování souborů – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komprimování souborů – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.comKomprimování souborů – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
m1455
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 2. 2012   #1
-
0
-

zdravím,
zajímalo by mě, zda je při komprimování souborů v příkazovém řádku nutné být přímo v souboru kde je WinRar nainstalovaný.


C:\Windows\system32>cd "c:\Program Files (x86)\WinRAR"

c:\Program Files (x86)\WinRAR>rar.exe a arch11 c:\users\martin\zkk\

RAR 4.10   Copyright (c) 1993-2012 Alexander Roshal   9 Jan 2012
Shareware version         Type RAR -? for help

Evaluation copy. Please register.

Creating archive arch11.rar

Adding    c:\users\martin\zkk\bvh.doc                                 OK
Adding    c:\users\martin\zkk\dfadf.doc                               OK
Adding    c:\users\martin\zkk\wrd.doc                                 OK
Done

c:\Program Files (x86)\WinRAR>

V případě, že nejsem přímo v souboru dochází k chybě.

C:\Windows\system32>rar.exe a arch11 c:\users\martin\zkk\
Přístup byl odepřen.

C:\Windows\system32>

je to normální?

(a jinak cestu k rar.exe mám uloženou v path)

C:\Windows\system32>path
PATH=c:\Program Files (x86)\WinRAR;

díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.241.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 m1455
Tady je ale problém v tom, že ti nedovolí zapisovat do windows/system32 (přístup odepřen). Rar.exe evidentně najde a spustí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
m1455
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 2. 2012   #3
-
0
-

tak jsem přišele na to, že když zaměním rar.exe za winrar.exe, tak se komprimace provede. Je to stejný program, jen jiný soubor ve složce. Nechápu proč to jedním souborem jde komprimovat vždy a druhým jen když jsem ve složce WinRar.

ještě by mě zajímalo, proč když stojím v C:\Windows\system32 se mi archiv uloží do C:\Windows\SysWOW64

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.241.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý