PHP OOP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP OOP – PHP – Fórum – Programujte.comPHP OOP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Neony0
Duch
19. 2. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, začínám s PHP a zkouším objektový přístup, tedy OOP je mi již známo z Javy, ale jaksi PHP má trochu jíné chápání než Java a já jsem zmaten... Prosím, jestli by byl někdo tak hodný a vysvětlil mi, proč je právě v $pom nulový obsah??

Předem děkuji za odpověď 

<?
class trida
{
 var $a;  // -*-
 var $b; //promenna instance

function trida($a,$b)   //konstruktor, zavola se pri vytvoreni instance tedy po new 
{
     $this->a=$a;  //inicializace
      $this->b=$b;
}
function vypis(){
$pom= $a*$b;
echo $pom;            //proc nula?
}   
   
   }
$prvni = new trida(7,4); //zde je referencni promenna $prvni ?  
$prvni->vypis();  

  
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.223.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 2. 2012   #2
-
0
-

protože $a a $b jsou lokální proměnné ve funkci vypis, abys použil členskou proměnnou instance třídy, tak musíš použít $this->a a $this->b

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Neony0
Duch
19. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 crazy
Jasný, děkuji myslel jsem si, že pracuji s členskou proměnnou (var $a, var $b) -> no nevadí, tak nic ještě jednou dík...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.223.–
dObi0
Duch
22. 2. 2012   #4
-
0
-

Tak když už tady píše, tak poradím i v jiné věcí.

Dneska se už proměnná  neinicializuje pouze jako  

var $promena;

Ale tuším že od PHP5 se pracuje i s její viditelností, tedy proměnné se poté vytvářejí takto:

public $verejna;
protected $chranena;
private $soukroma;

A také se od PHP5 zapisuje konstruktor jinak ( funguje sice stejně, ale už je to u PHP standart ) :

function __construct( parametry ) {

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.10.–
Neony0
Duch
22. 2. 2012   #5
-
0
-

#4 dObi
Děkuji za doplňující informace... V PHP začínám, takže jsem si přečetl jen pár stránek - nejspíš "neaktuálních"... Jinak o modifikátorech přístupu, již vím z Javy, ale zatím tedy na to co dělám si myslím, že nemají moc velký smysl... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

PHP a pochopení OOP — založil šnek

PHP OOP začátečník — založil th

Mé dotazy na OOP v PHP — založil polonium

HTTP REQUEST DO PHP/OOP — založil krejcomut

Sháníme PHP programátory (OOP) — založil K. Pěkná

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý