TreeviewNodes v INI – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

TreeviewNodes v INI – Visual Basic – Fórum – Programujte.comTreeviewNodes v INI – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #1
-
0
-

nazdar mam teraz program v ktorom potrebujem ulozit do INI nodes s treeview a mám nasledujúci kód

Dim i As Integer
        i = 0
        Do Until i = TreeView1.Nodes.Count
            Try
                WriteINI("TreeView1", "Node" & i, TreeView1.Nodes(i).Text)
                i = i + 1
            Catch ex As Exception
            End Try
        Loop

ale ja by som potreboval uložiť aj "Child nodes" a neviem ako to tam mám napísať
poradte pls ..... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 2. 2012   #2
-
0
-

TreeView to je stromová struktura a na tu je lepší použít XML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #3
-
0
-

a aký je postup pr práci s XML pretože som s týmto typom súboru ešte nikdy nepracoval .... a ako približne vyzerá výsledný kód ?

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 2. 2012   #4
-
0
-

Mě se třeba líbí tento kód. Samozřejmě netuším, jestli funguje vždy a všude ... spíš jako inspiraci. Tobě se asi zase nebude líbit, že to není ve VB ;). Tak pak třeba tady a úplně jiný způsob zde

A XML je prostě strukturovaný textový dokument ... na programujte.com i na jiných webech je o XML napsáno tolik. Když mu přijdeš na chuť na nebudeš chtít jinak :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #5
-
0
-

aha díky ... a este by som potreboval vediet ako mozem nastavit tak aby najvýššia node (parent node) malá imagekey 0 a všetky ostatné "Child node" aby mali imagekey 1 ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 2. 2012   #6
-
0
-

To hledáš ImageList. ImageKey je implicitní obrázek, pokud není nastaven žádný jiný, pro všechny položky a může být jen jeden.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #7
-
0
-

ja som skušal na After Select dat tak ze zisti kedy je child a kedy parent a podla toho menit obrazky alebo pri zmene mi bliká celý treeview ako napr aj ked stlačim button a chcem aby sa napr. panel 1 skryl a panel2 zobrazil a vždy to bliká nevieš ako to predísť aby to neblikalo a kludne sa zmenilo ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 2. 2012   #8
-
0
-

Nevím, o co přesně se snažíš, ale obrázky přidáváš do ImageList a pro položky v TreeView volíš jenom indexy do ImageList. A volíš je při vkládání (samozřejmě je můžeš změnit), kdy víš, jestli je to parent nebo child. A na blikání většinou stačilo v rodičovském okně (myslím těch panelů apod.) zakázat vymazání pozadí ... to je "starý" WinAPI přístup. Na .NET bych to musel zkoušet, z hlavy to nevím. Hoď se příklad s projektem, který demonstruje při nějaké činnosti blikání a třeba s tím něco poděláme :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #9
-
0
-

ako má byť správne napsaný nasledujúci riadok ?

......Parent.ImageKey = ImageList1.Images.0

neviem ako to mam spravit ... porad pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
Trebor0
Stálý člen
20. 2. 2012   #10
-
0
-

a ako sem možem pridať súbor ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 2. 2012   #11
-
0
-

TreeView.ImageList i s příkladem pro VB. A soubor dej třeba na nějaký k tomu určený server (stačí i dočasné uschovna.cz, leteckaposta.cz ...) a sem dej odkaz.

EDIT: doplněn odkaz

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Win.ini — založil Shai

INI soubory — založil Loli

Problem s ini — založil delphak

.ini soubory v C# — založil jfk

Zápis do INI vo VB — založil Trebor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý