Error opening file – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Error opening file – C / C++ – Fórum – Programujte.comError opening file – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Dodo0
Newbie
20. 2. 2012   #1
-
0
-

Ahojte, stiahol som si CodeLite a chcem vyskusal spravit program ktory mi napise nejaky text.
Napisal som tento kod:

#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv)
{
printf("hello world\n");
return 0;
}

A ked dam compilovat, napise mi to tento error:
----------Build Started--------
C:\Windows\system32\cmd.exe /c ""mingw32-make.exe"  -j 2 -f "uloha.mk"  ./Debug/main.o"
----------Building project:[ uloha - Debug ] (Single File Build)----------
<built-in>:0: fatal error: opening dependency file ./Debug/main.o.d: No such file or directory
compilation terminated.
mingw32-make.exe: *** [Debug/main.o.d] Error 1
----------Build Ended----------
0 errors, 0 warnings

On nemoze najst nejaky file, pokusal som sa googlit vsade mozne ale neviem si s tym rady uz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 2. 2012   #2
-
0
-

otazkou je, zdali ho muze vubec vytvorit... mas prava na adresar, ve kterem se o to pokousi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Dodo0
Newbie
20. 2. 2012   #3
-
0
-

Hmm to neviem snad ano, skusil som zmenit prava na uplny pristup do vsetkeho potom som skusil tento projekt vytvorit znova a stale ta ista chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 2. 2012   #4
-
0
-

no to je jedno ... kdyztak muzes pridat mingw bin adresar do PATH promenne a kompilovat primo pomoci  gcc program.c

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondra.holub+1
Stálý člen
20. 2. 2012   #5
-
0
-

   

<built-in>:0: fatal error: opening dependency file ./Debug/main.o.d: No such file or directory


Toto říká, že make nemůže najít soubor main.o.d. To je obvykle soubor, ve kterém jsou vygenerovány závislosti pro vytvoření main.o. Těžko říct, proč se nevygeneroval, to bys sem musel dát i tem makefile, který nejspíš najdeš v 

uloha.mk
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Dodo0
Newbie
20. 2. 2012   #6
-
0
-

To KIIV & To ondra.holub :

Skusil som spravit to co ste mi radili:

http://www.upnito.sk/imggal.php?…

Ale stale ta ista chyba :X
To ondra.holub:

myslis ten makefile co som oznacil na obrazku? ak ano tak ten som otvoril v Code Lite a toto v nom bolo:

##
## Auto Generated makefile by CodeLite IDE
## any manual changes will be erased     
##
## Debug
ProjectName            :=uloha1
ConfigurationName      :=Debug
IntermediateDirectory  :=./Debug
OutDir                 := $(IntermediateDirectory)
WorkspacePath          := "C:\Program Files\CodeLite\studium"
ProjectPath            := "C:\programovanie\C\1.rocnik\uloha1"
CurrentFileName        :=
CurrentFilePath        :=
CurrentFileFullPath    :=
User                   :=Dodo
Date                   :=02/20/12
CodeLitePath           :="C:\Program Files\CodeLite"
LinkerName             :=g++
ArchiveTool            :=ar rcus
SharedObjectLinkerName :=g++ -shared -fPIC
ObjectSuffix           :=.o
DependSuffix           :=.o.d
PreprocessSuffix       :=.o.i
DebugSwitch            :=-gstab
IncludeSwitch          :=-I
LibrarySwitch          :=-l
OutputSwitch           :=-o
LibraryPathSwitch      :=-L
PreprocessorSwitch     :=-D
SourceSwitch           :=-c
CompilerName           :=g++
C_CompilerName         :=gcc
OutputFile             :=$(IntermediateDirectory)/$(ProjectName)
Preprocessors          :=
ObjectSwitch           :=-o
ArchiveOutputSwitch    :=
PreprocessOnlySwitch   :=-E
MakeDirCommand         :=makedir
CmpOptions             := -g $(Preprocessors)
LinkOptions            := 
IncludePath            :=  "$(IncludeSwitch)." "$(IncludeSwitch)."
RcIncludePath          :=
Libs                   :=
LibPath                := "$(LibraryPathSwitch)."


##
## User defined environment variables
##
CodeLiteDir:=C:\Program Files\CodeLite
UNIT_TEST_PP_SRC_DIR:=C:\UnitTest++-1.3
Objects=$(IntermediateDirectory)/main$(ObjectSuffix)

##
## Main Build Targets
##
all: $(OutputFile)

$(OutputFile): makeDirStep $(Objects)
@$(MakeDirCommand) $(@D)
$(LinkerName) $(OutputSwitch)$(OutputFile) $(Objects) $(LibPath) $(Libs) $(LinkOptions)

makeDirStep:
@$(MakeDirCommand) "./Debug"

PreBuild:


##
## Objects
##
$(IntermediateDirectory)/main$(ObjectSuffix): main.cpp $(IntermediateDirectory)/main$(DependSuffix)
$(CompilerName) $(SourceSwitch) "C:/programovanie/C/1.rocnik/uloha1/main.cpp" $(CmpOptions) $(ObjectSwitch)$(IntermediateDirectory)/main$(ObjectSuffix) $(IncludePath)
$(IntermediateDirectory)/main$(DependSuffix): main.cpp
@$(CompilerName) $(CmpOptions) $(IncludePath) -MT$(IntermediateDirectory)/main$(ObjectSuffix) -MF$(IntermediateDirectory)/main$(DependSuffix) -MM "C:/programovanie/C/1.rocnik/uloha1/main.cpp"

$(IntermediateDirectory)/main$(PreprocessSuffix): main.cpp
@$(CompilerName) $(CmpOptions) $(IncludePath) $(PreprocessOnlySwitch) $(OutputSwitch) $(IntermediateDirectory)/main$(PreprocessSuffix) "C:/programovanie/C/1.rocnik/uloha1/main.cpp"


-include $(IntermediateDirectory)/*$(DependSuffix)
##
## Clean
##
clean:
$(RM) $(IntermediateDirectory)/main$(ObjectSuffix)
$(RM) $(IntermediateDirectory)/main$(DependSuffix)
$(RM) $(IntermediateDirectory)/main$(PreprocessSuffix)
$(RM) $(OutputFile)
$(RM) $(OutputFile).exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.209.–
Dodo0
Newbie
20. 2. 2012   #7
-
0
-

A uz som problem vyriesil. Problem bol v tom ze ja som si vytvoril novy workspace niekde na disku, a potom som dal create new project na ine miesto na disku nez bol ten workspace.

Tak teraz som dal vytvorit novy workspace, donho som si vytvoril novy projekt, dal som build project a tadaaa:

----------Build Started--------
C:\Windows\system32\cmd.exe /c ""mingw32-make.exe"  -j 2 -f "snadtopojde.mk"  ./Debug/main.o"
----------Building project:[ snadtopojde - Debug ] (Single File Build)----------
mingw32-make.exe: `Debug/main.o' is up to date.
----------Build Ended----------
0 errors, 0 warnings

Potom uz len compile a run a Hello world je na svete :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.209.–
Dodo0
Newbie
20. 2. 2012   #8
-
0
-

Aby bol problem vysvetleny do dokonalosti, ono nemusim mat workspace a projekt na tom istom mieste, len problem bol v tom, ze ja som chcel workspace vytvorit tam, kde som mal nainstalovany CodeLite a nechapem preco ale ked som tam ten workspace vytvaral, tak mi program hovoril ze je tam vytvoreny, ale ked som sa do tej zlozky pozrel osobne, tak tam ziadny workspace vytvoreny nebol. tak som ho vytvoril inde, skontroloval ci je naozaj vytvoreny a problem solved

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý