Tlačítko zpět a formuláře – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tlačítko zpět a formuláře – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comTlačítko zpět a formuláře – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebuju poradit jak vyřešit následující. Přes vyhledávací pole mi přijede nějaké zboží, jedno konkrétní si rozkliknu a poté se chci vrátit zpět tlačítkev prohlížeči (nebo javascriptem history.back). Problém je, že vyskočí okno s provedením opětovného odeslání formuláře nebo to padne na "Platnost dokumentu vypršela". Lze tohle nějako ovlivnit? Zákazník to tam nechce a vůbec nevím co s tím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2012   #2
-
0
-

zalezi kam se vlastne snazis dostat a jestli tam ty poslany data potrebujes...

a ovlivnit to jde - pokud posles formular, tak ho po zpracovani presmeruj treba sam na sebe (tak aby ses zbavil POST dat) a pak ani pomoci Zpet tlacitka neposilas data znova (samozrejme pro GET se musis zbavit dat v tom presmerovani)

pripadne se da vracet i o vice kroku

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
no lepší by bylo kdyby tam ty data byly. Data posílám přes method="post". Vůbec nevím co s tím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2012   #4
-
0
-

no jeste by se dalo misto zpet preposlat znovu (tj zpet bude odesilat formular znovu),

nebo vyuzit to presmerovani s nejakym unikatnim id a mit data nacachovany (klidne asi i v session?)

kazdopadne me nenapada nic jednoduchyho a ty hlasky ze stranky nezbavis

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 2. 2012   #5
-
0
-

je divný že na jednom starším obchodě to z nějakého důvodu funguje... obchod.nedis.cz ale na obchod.interdent.cz to funguje tak jak sem popsal

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
deedx
~ Korektor
+2
Stálý člen
21. 2. 2012   #6
-
0
-

#3 JMM
No a nešlo by prostě k vyhledávání použít GET? Přijde mi to celkem běžný... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.33.10.–
Zdejší chybolovec.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 2. 2012   #7
-
0
-

#6 deedx
při použití get mi to neposílá správně české znaky, místo toho jsou "?"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
m->29+6
Super člen
21. 2. 2012   #8
-
0
-

Vyhľadávanie sa bežne robí cez GET napríklad preto aby som vyhľadané zbožie mohol niekomu zaslať ako URL. Ak tým máš blbé znaky tak si musíš opraviť kódovanie. Takže problém by som hľadal skôr tam.

Ak ale aj tak chceš stránku presmerovať z POST na GET tak správne by to malo byť cez kód 303. V PHP napr. takto 

header("Location: http://$absolute_url", true, 303);
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
22. 2. 2012   #9
-
0
-

   

$q=iConv('CP1250','UTF-8',$_GET['q']);	

nenapsal si ani vstupní ani výstupní znakovou sadu tak nemůžu napsat konkrétní kod, ale takto to bývá většinou

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
pajousek0
Duch
22. 2. 2012   #10
-
0
-

#7 JMM
Pokud chceš posílat znaky mimo ascii, musíš je projet funkcí url_encode() před odesláním a url_decode() při přijímání :)

A navíc vyhledávání se v 99% procentech případů má dělat přes GET, protože vyhledávání si přeci někdy budeš chtít uložit do bookmarků :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.230.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
22. 2. 2012   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.69.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý