Compilation error – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Compilation error – C / C++ – Fórum – Programujte.comCompilation error – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
feki+1
Duch
23. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravim mam problem s kompilaciou. O co ide. Do mojho suboru som bol nuteny, kvoli funkcii na zamykanie suboru zahrnut hlavickovy subor <sys/stat.h> ktory dalej zahrnuje subor "/usr/include/bits/stat.h" a ten dalej zahrnuje <time.h> v ktorom je definovane co dalej je vyzadovane v "/usr/include/bits/stat.h" ako je vidiet dalej vo vypise kompilatoru a ja neviem ako to skompilovat bez chyb a google mi moc nepomohol preto sa chcem spytat ci ste sa s tym stretli a ako ste to riesili

In file included from /usr/include/sys/stat.h:107:0,
                 from fifo_utils.c:5:  -- na tomto riadku sa nachadza len #include <sys/stat.h>                      
/usr/include/bits/stat.h:91:21: error: field ‘st_atim’ has incomplete type
/usr/include/bits/stat.h:92:21: error: field ‘st_mtim’ has incomplete type
/usr/include/bits/stat.h:93:21: error: field ‘st_ctim’ has incomplete type
In file included from fifo_utils.c:5:0:
/usr/include/sys/stat.h:374:56: error: array type has incomplete element type
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
ondra.holub+1
Stálý člen
23. 2. 2012   #2
-
0
-

A prázdný program, který to includuje funguje?

/* zdrojak.c */

#include <sys/stat.h>

int main(void)
{
    return 0;
}
gcc zdrojak.c
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
feki+1
Duch
23. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 ondra.holub
to ma nenapadlo vyskusat a v pohode sa to skompiluje, kompilujem to nasledovne, skusal som to aj s tymito argumentami a preslo to, s cim moze byt problem ?? alebo co mam poskytnut ??

gcc -Wall -Wextra -D_POSIX -D_POSIX_SOURCE=700 -D_XOPEN_SOURCE=700  -pthread -ggdb3 -std=c99
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Fenry0
Newbie
23. 2. 2012   #4
-
0
-

Sice jsem v programování nováček, ale zkusil bych v příkazu pro kompilaci vynechat -std=99

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.51.–
feki+1
Duch
23. 2. 2012   #5
-
0
-

#4 Fenry
s -std=c99 to ide len v tom mojom pripade to nejde a neviem preco postupne includujem tieto subory

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <sys/types.h>
#include <sys/stat.h>  -- a s tymto je problem
#include <fcntl.h>
#include <unistd.h>
#include <pthread.h>
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
ondra.holub+1
Stálý člen
23. 2. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

Prostě zkoušej vyřazovat kousky kódu (zakomentovat nebo strčit do #if 0 .... #endif) až najdeš podivné místo. Pokud bys tam měl nějaký vlastní header, tak bych si tipnul, že v něm nemáš ukončený #ifdef na omezení opakovaného vkládání. Ale pokud tam máš jenom ty, co uvádíš, tak těžko říct. Třeba máš jenom ve zdrojáku nějaký podivný bílý znak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
Řešení
feki+1
Duch
23. 2. 2012   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#6 ondra.holub
dik za tip zistil som ze to ma problem s makrom _POSIX_SOURCE=700

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů

Podobná vlákna

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Error C# — založil maxiking27

Error — založil karel

Error — založil Matyas

GL Error — založil Kenvelo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý