Ako získať input value bez submit-u? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako získať input value bez submit-u? – PHP – Fórum – Programujte.comAko získať input value bez submit-u? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
walda0
Duch
24. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,

vedel by mi niekto poradit ako sa da ziskat input value do php premennej bez kliknutia na submit tlacidlo? Input z ktoreho chcem ziskat value ani nie je vo formulari, je to obycajny input: 

<input id="db_date" type="hidden" value="2012-02-09" />

Potreboval by som ulozit value ako php premennu aby som s nou mohol pracovat.

Dakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 walda
A kdy tu hodnotu potřebuješ získat? Pokud při nějaké definované akci (např. změna toho inputu), tak použij ajax.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
walda0
Duch
24. 2. 2012   #3
-
0
-

tu hodnotu potrebujem ziskat "len tak" nie pri nejakej akcii. proste ze je v tom inpute value a ja potrebujem tu value dostat do php premennej bez akcie...da sa to vobec?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 2. 2012   #4
-
0
-

#3 walda
bez akce to nejde... ale muzes pouzit treba onLoad, nebo tak neco... nebo pouzij ajax + jquery

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 2. 2012   #5
-
0
-

#3 walda
Leda periodicky (pomocí js) kontrolovat hodnotu inputu a ajaxem ji posílat php skriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
walda0
Duch
24. 2. 2012   #6
-
0
-

fuuu...nejaky navod alebo mensi popis co mam vlastne spravit by sa nenasiel? som z toho trochu mimo...dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
m->29+6
Super člen
24. 2. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

Veď ten input je tvoj, nie? Takže ho plníš ty. Tak ty už vlastne vieš čo tam bude. Alebo mi niečo uniká?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
walda0
Duch
27. 2. 2012   #8
-
0
-

ja ho plnim ale vo for cykle naplnim asi 30 inputov hodnotami a potom v inom php skripte chcem tie hodnoty vytahovat no a to mi uz nejde bez submitu

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
m->29+6
Super člen
27. 2. 2012   #9
-
0
-

#8 walda
Asi by bolo lepšie keby si napísal čo presne chceš dosiahnuť, lebo toto mi nepríde ako moc dobrý nápad. Ťažko poradiť keď nevieme o čo ti ide. Myslím, že viacerí tu robia weby už dlhšie, ale s takýmto niečim sa nestretli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Shneck
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
17. 3. 2012   #10
-
0
-

#1 walda
Taky nejsem úplnej specialista, ale je tam problém, že PHP "pracuje" na serveru a pošle ti jenom výsledek...Takže bych to viděl tak, že nějakou JavaScript funkcí (např. onmousemove, onmouseover apod) pošleš tu proměnou do vnořeného, klidně neviditelného iframu, kde už budeš mít zase nějakou funkci, že při obdržení této proměnné se stránka v iframu aktualizuje...a na tý iframe stránce bude PHP kód, kterým si tu proměnnou zptacuješ dál.....Jak si to tak čtu, tak je to dost krkolomné řešení, ale jinak nevim jak poradit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Ako ziskat udaje z API? — založil wrany

Ako ziskat pristup k obrazkom — založil Eversmann

Ako na JSP bez Frameworku — založil vlado0991

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý