Ukládání dat pro grafy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukládání dat pro grafy – PHP – Fórum – Programujte.comUkládání dat pro grafy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Carduus0
Návštěvník
25. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,
vytvářím webovou stránku s testy a potřeboval bych poradit jak, kam a kdy data odesílat. Podle dat bych poté vykresloval grafy. Jednotlivé otázky testu se střídají donekonečna (je to něco jako procvičování), takže nemohu data odesílat až na konci testu.

Myslím si, že nejlepší by bylo odeslání dat pomocí AJAXU PHP stránce, která by pak data někam uložila.

Data by se mohla odesílat při každém zodpovězení otázky, ale tím by se asi přetížil server. Bylo by dobré ukládat data do cookies a po nějaké době (každých 5min a při ukončení testu uživatelem) nebo existuje nějaké lepší řešení?

Data by se ukládala do MySQL databáze nebo obyčejného souboru. U souboru by to možná bylo jednodušší.

Co byste mi poradili?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.1.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 2. 2012   #2
-
0
-

Pro ukládání rozhodně použij databázi. Frekvence odesílání dat záleží na reálné zátěži, ale ani odesílání při zodpovězení jedné otázky by nemělo server přetížit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Carduus0
Návštěvník
25. 2. 2012   #3
-
0
-

Pokusil jsem se to odeslání dat nějak sesmolit, ale nechce mi to fungovat :(

 

function sendData(col, value) {
		post_data = "?col="+col+"&"+ (((window.location).toString()).split("?"))[1]; // col je název sloupce (mám 2, jeden pro správné odpovědi a jeden pro špatné) a to za tím je jméno uživatele (jméno řádky v databázi)	
        var objekt = false;
        if (window.XMLHttpRequest) {objekt = new XMLHttpRequest();}
        else if (window.ActiveXObject) {
          try {
            objekt = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
          } catch (error) {
            objekt = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");}
          }
        if(objekt){
            objekt.open("POST","game/php/getData.php",true); // getData.php mám ve stránce jako skrytý iframe
            objekt.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded"); 
            objekt.send(post_data);
        }  
       
}

Co dělám špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.1.–
Carduus0
Návštěvník
26. 2. 2012   #4
-
0
-

EDIT: 
Vypadá to, že je chyba jenom v přenosu dat, proměnné $_POST v souboru getData.php jsou prázdné, ale mail se odešle bez problému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.1.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Ukladani dat — založil Earl Cash

C# : Ukládání dat ve WForms — založil Hoffik

Ukládání dat na disk — založil sh00ter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý