Rozsekání programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozsekání programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozsekání programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ReVolt
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravím mám takový začátečnický problém, chci program (v C++) rozdělit do více souborů, udělal jsem si hlavičkový soubor, kam jsem si naházel proměnné a konstanty (globální) a prototypy funkcí, includoval jsem si to do obou souborů (main a funkce), ale kompiler mi vyhodí chybu: multiple definition of 'okno' v main a first defined here v funkce

nevím co dělám blbě, chvíli jsem googlil, ale návody co jsem našem mi nijak nepomohly nevíte o nějakém dobrém tutoriálu nebo by jste mi nemohl někdo napsat jak se to správně dělá

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.103.–
ondra.holub+1
Stálý člen
25. 2. 2012   #2
-
0
-

Do hlavičkového souboru dej jenom deklarace funkcí a definici každé funkce uveď jenom v jednom cpp (nebo cxx nebo cc nebo co používáš za příponu) souboru.

Např.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
ReVolt
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 ondra.holub
díky a ty proměnné musím pokaždé vypsat ve všech souborech nebo jak se to dělá, když s nimi budu pracovat ve všech souborech

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.103.–
yaqwsx+9
Posthunter
25. 2. 2012   #4
-
0
-

#3 ReVolt
Vytvoř si nějaký globální hlavičkový soubor, např global.h; do něj uveď definici např. extern int mojeglobalnipromenna;

Potom v libovolném c nebo cpp souboru tutuo proměnnou deklaruješ - int mojeglobalnipromenna;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.34.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Doomista+1
Stálý člen
5. 3. 2012   #5
-
0
-

Předpokládám, že používáš jako každý chudý programátor Dev-Cpp, a jestli jsem správně pochopil máš soubory main.cpp, funkce.cpp a hlavička.h. Osobně mi nikdy v dev-cpp nefunguje, pokud chci udělat toho:
//hlavicka.h
...
void funkce();
...
//funkce.cpp

...

void funkce(){

#include "hlavicka.h"

...

}

...

//main.cpp

#include "hlavicka.h"

...

int main(){

...

funkce();

...

 kompilátor vyhodí chybu několikanásobné deklarace funkce, i když je vše podle příručky dobře. doporučuju vykašlat se na konvenční metody a psát vše do hlavičkových souborů ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
yaqwsx+9
Posthunter
5. 3. 2012   #6
-
0
-

#5 Doomista
Co má chudost společného s Dev-cpp? Visual studio je taky zadarmo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.63.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Doomista+1
Stálý člen
5. 3. 2012   #7
-
0
-

#6 yaqwsx
Nevím, stáhl jsem si ho 2 dny zpět a z toho, co měl MS napsaný na svých webovkách jsem nevěděl, zda je to testovačka na 30 dní nebo free úplně

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
yaqwsx+9
Posthunter
6. 3. 2012   #8
-
0
-

#7 Doomista
Je free - akorát se musí zaregistrovat pomocí Live účtu, nic víc, nic míň.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.61.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Doomista+1
Stálý člen
6. 3. 2012   #9
-
0
-

#8 yaqwsx
Díky. To si zapamatuju ;)
Btw nemáte někdo nápad, jak implementovat kompiler typu BCC free command line tools do Notepad++? Bez .bat souborů specifických pro každý kód? Stačilo by mi kompilování max 1 .cpp souboru s nějakýma těma hlavičkama ;) dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
stif+1
Stálý člen
6. 3. 2012   #10
-
0
-

#1 ReVolt
tiež som začiatočník ale mne sa oplatilo všetko sprehľadniť a potom som hned nasiel chybu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.48.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Prace v programu C — založil Pavel

Chyba v programu — založil choice_

Padanie programu v C — založil Erik12345

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý