Základ:dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Základ:dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.comZáklad:dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

xJakubS0
Newbie
1. 3. 2012   #1
-
0
-

ahoj, dědičnost znám, ale tuhle informaci jsem nikde nenasel: (asi špatně hledám :-D )

#include "data.h"
#include <iostream>
#include <stdio.h>
#include <string>
using namespace std;

class Reference {
public:
  Reference();
  virtual ~Reference();
  int readline(char *, Data *);
  void setSize(unsigned int);
  unsigned int getSize();
protected: 
  unsigned int cachesize;
};

a tady dědící třídu:

#include "reference.h"
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

class Lru : public Reference
{
public:
  Lru();
  virtual ~Lru();
  typedef vector<Data> Vec;
  void insertCache(Data);
private:
  Vec seznam(getSize());
};

jde mi o tohle:

v LRU vytvářím seznam (vector) ....// ale muze tam byt cokoli, obycejne pole, cokoliv

a chci jej udelat o velikosti CACHESIZE, ktera je obsazena v nadtride REFERENCE.

jak tu hodnotu mam ziskat????? ja myslel ze kdyz LRU dedi od REFERENCE tak muze pracovat i s jejich funkcemi a hlavne i promennymi? nejde mi ani

Vec sezna(getCache()) ani vec seznam(cachesize);

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.170.–
Je beznadějné udělat blbuvzdorný program, protože blbci jsou geniální.
vitamin+8
Grafoman
1. 3. 2012   #2
-
0
-

Atribut musis inicializovat v constructore:

Lru():seznam(getSize()){}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
xJakubS0
Newbie
1. 3. 2012   #3
-
0
-

nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.170.–
Je beznadějné udělat blbuvzdorný program, protože blbci jsou geniální.
vitamin+8
Grafoman
1. 3. 2012   #4
-
0
-

Mne to prelozi:

typedef int Data;
class Reference {
	public:
		unsigned int getSize();
	protected: 
		unsigned int cachesize;
};

class Lru : public Reference{
	public:
		Lru():seznam(cachesize){}

		typedef vector<Data> Vec;
	private:
		Vec seznam;
};
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Chyba - základ — založil Neznalec

Zaklad MATLABU — založil pietro62

Delphi - základ — založil samouk

Chyba -základ Java — založil PetrX

Umím základ, co dál? — založil czbero

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý