Spatna podminka ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spatna podminka ? – PHP – Fórum – Programujte.comSpatna podminka ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Row
~ Anonymní uživatel
117 příspěvků
3. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj mam problem v podmince ktera ma vyhodit promenou $idcko naplnenou bud int(1) nebo int(2)

k tomuto mam podminku ale neustale mi vraci null

if ($_SESSION['login'] == 'Jira')
                                              {
                                              $idcka = 1;
                                              }
                                            elseif($_SESSION['login'] == 'Jitka')
                                                {
                                              $idcka = 2;
                                                }

pote to chci zapsat do db bude to prkotina ale nevim cim to je prosim o radu

$sql = mysql_query("INSERT INTO clanky (nazev,predmet,obsah,datumvytvoreni,uzivatele_id,obrazek) VALUES('$nazev','$predmet','$obsah','$cas','$idcka','$cestaobr')");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
3. 3. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

1 nebo 2 to hodi jen v pripade ze tam nebudes mit elseif ale jen else...

existuje treti moznost nak kterou ses evidentne nezamyslel - kdyz nebude login ani Jira ani Jitka

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Row
~ Anonymní uživatel
117 příspěvků
3. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
a proc mi to tu funguje ?

if ($_POST['obtiznost'] == 1)
                                              {
                                              $ob = 1;
                                              }
                                            elseif($_POST['obtiznost'] == 2)
                                                {
                                              $ob = 2;
                                                }
                                                   elseif($_POST['obtiznost'] == 3)
                                                   {
                                                 $ob = 3;
                                                   }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
KIIV+42
God of flame
3. 3. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

nejspis tam jednu z tech obtiznosti opravdu mas... az posles obtiznost jinou nez 1, 2, 3 tak pak to tez bude delat to same

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Row0
Stálý člen
3. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
aha uz to chapu a mohl by ste mi poradit či přepsat tu podmínku tak aby fungovala ? mám jen tyto dva uživatele zadne jine. Nebo alespon poradit jak to vyresit jinak ze kdyz to bude jira tak to bude jedna a kdyz jitka tak dva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
KIIV+42
God of flame
3. 3. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 Row
uloz si to ID do session rovnou... co se s tim parat podle nejakyho srovnavani? Obzvlaste pokud to tahas z databaze tak nejaky ID obvykle mas tak jak tak

(takovydle hardcoded veci sou pak docela brutalni na jakykoliv rozsirovani a podobne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Row0
Stálý člen
3. 3. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý