Seřazení deseti náhodných číslic – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seřazení deseti náhodných číslic – C / C++ – Fórum – Programujte.comSeřazení deseti náhodných číslic – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #1
-
0
-

ahoj moc ráda bych vás tady poprosila jesli by mi někdo nepomohl s úkolem..... jsem naprostý začátečník  a potrěbovala bych program který seřadí deset čísel od nejmenšího po nejvetší....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 3. 2012   #2
-
0
-

tak si predstav jak bys to musela radit ty kdybys to mela ve forme treba kulicek s cislama.. kdy muzes hybat pokazdy jen s jedinou kulickou a mas jeste jedno misto kam si druhou muzes odlozit...

jinak jeden z algoritmu je ze porovnavas prvni cislo s ostatnimi v poli a pokud je nejakej mensi nez to co tam je, tak prohodit - kdyz se dojede na konec mas na prvni pozici nejmensi cislo... no a pak se presunes na druhou pozici -- zase to same: srovnat vsechny zbyvajici cisla a prohazovat pokazde to, co je mensi na aktualni pozici (jmenuje se to select sort)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
moc děkuju za odpověd ale bohužel já vim jak to má fungovat ale absolutně netušim jak to mám zapsat.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 3. 2012   #4
-
0
-

a na co si uz prisla?

zakladni tvar programu?

jaky datovy typ na to pouzit?

jak vypada pole v jazyce ktery mas pouzit?

... ti samozrejme tady prilis nepomuzu ".net" je jen framework pouzivany s hromadou programovacich jazyku (od C++, C#, VB, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
no tak já to mám mejt v c++ a myslim si že tam nejspíš budou dva fory.....  omlouvám se za svoji hloupost ale já sem k programování ´přišla jak slepej k houslim....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 3. 2012   #6
-
0
-

tak se pojede postupne (hledej ty veci na googlu)

Jak vypada uplne nejjednodussi program v C++ ve stylu hello world?

Jake jsou tam datove typy?

Jak priblizne funguje for cyklu?

(hazej odpovedi sem)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV

nclude <stdio.h>
#include <iostream>
using namespace std;
main() {


int pole [10] = {2, 25,15,3,45,62,12,10,9,22 } ;
for(int i = 0;i < pole; i++)
{
{
  if(pole[i] < pole[i+1])
  {

no tak todle sem tak nějak sesmolila ale stejně mi to nefunguje mohl bys mi prosim říct co tam mám blbě

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 3. 2012   #8
-
0
-

#7 lenka
Neuzavíráš bloky (složené závorky), výraz for(int i = 0;i < pole; i++) je nesmyslný - místo pole musí být 10 (jeho velikost).

Zkus prvně napsat a poslat sem program, který pomocí cyklu vypíše čísla, která máš uložené v poli. Ať si ujasníš, jak cyklus funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.56.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 3. 2012   #9
-
0
-

   

#include <stdio.h>
#include <iostream>
using namespace std;

#define POCET 10

int main() { // kazda funkce musi obsahovat navratovy typ ( main je vzdy int );
  int pole [POCET] = {2, 25,15,3,45,62,12,10,9,22 }; // toto je v poradku - akorat na konstatni hodnoty je lepsi pouzit nejakou konstantu - ne magicke cisla


  // promennou "i" s "pole" srovnavat prilis nejde ... jedno je cislo a druhe je "ukazatel" na misto v pameti, kde pole zacina
  // lepsi je alespon vyuzit drive definovany POCET ktery je roven 10
  for(int i = 0; i < POCET-1; i++) {
    if(pole[i] < pole[i+1]) { // ok
      //  jen je potreba pohlidat si aby  i+1 bylo mensi nez 10! - jelikoz se indexuje od 0 tak posledni prvek z pole o 10 prvku ma index 9!!!
      int t = pole[i];        // schovame si obsah pole[i]
      pole[i] = pole[i+1];    // prepiseme pole[i] hodnotou pole[i+1]
      pole[i+1] = t;          // a pole[i+1] prepiseme hodnotou co byla puvodne v pole[i] pred prepsanim novou  
    } // konec if
  } // konec for


} // konec main()

(a samozrejme toto ti prokopiruje nejvyssi hodnotu na konec pole :)  aby to fungovalo musi se to provadet tak dlouho dokud se cokoliv jeste muze prohodit  -  nebo alespon tolikrat aby bylo jiste, ze je vse spolehlive poprohazovano - tj cca 9x)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #10
-
0
-

no já jenom koukám za takovou malouchvilinku si to udělal... já sem to dělala 5 dnů a viděl si co z toho bylo  .... moc ti děkuju....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
lenka
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 3. 2012   #11
-
0
-

#8 yaqwsx
tobě taky moc děkuju....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.221.–
4. 3. 2012   #12
-
0
-

Tak teď si nejsem moc jistej, je to .NET nebo ne? Můžu to přesunout? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 3. 2012   #13
-
0
-

#12 djanosik
klidne to presun do c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý