Problés input – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problés input – Python – Fórum – Programujte.comProblés input – Python – Fórum – Programujte.com

 

tomáš polz0
Návštěvník
8. 3. 2006   #1
-
0
-

p?i naprogramov?n?
cislo=input('Kolik je ?' ,x, ' kr?t ?' ,y, ' : ') mi to zobraz? chybu
a p?i
cislo=input("Kolik je ?' ,x, ' kr?t ?' ,y, ' : ") mi to nap??e Kolik je ?' ,x, ' kr?t ?' ,y, ' : ale st?le nezobraz? obsah prom?nn?ch

toto je cel? skript:

import random
x=random.randint(0,10)
y=random.randint(0,10)
z=x*y
cislo=input("Kolik je ?' ,x, ' kr?t ?' ,y, ' : ")
if cislo==z :
print "Ano, ",x," kr?t ",y," je ",z,"."
else :
print "?patn?, ",x," kr?t ",y," neni ",cislo," ale ",z," ."

jinak d?kuji za kr?sn? akvalitn? seri?l o python

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 3. 2006   #2
-
0
-

v tv?m p??pad? bych rad?i m?stp:



cislo=input("Kolik je ?' ,x, ' kr?t ?' ,y, ' : ")

pou?il rad?ji:


print "Kolik je:",x,"krat",y,"."
cislo=input()

a taky se mi zd?, ?e v t?ch p??kazech print d?l?? chyby.


print "Ano, ",x," kr?t ",y," je ",z,"."

tohle p?ece nejde...


print "Ano",x,"krat",y,"je",z,"."

takle je to mysl?m spr?vn?...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Farundel0
Super člen
8. 3. 2006   #3
-
0
-

Blujacker napsal:

...
a taky se mi zdá, že v těch příkazech print děláš chyby.



print "Ano, ",x," krát ",y," je ",z,"."

tohle přece nejde...


print "Ano",x,"krat",y,"je",z,"."

takle je to myslím správně...


na tech mezerach kolem nezalezi, to chyba neni, ale je pravda, ze takhle to udela vzdycky o mezeru na obou stranach navic

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 3. 2006   #4
-
0
-

hmm:D
to je tim jak tady neni barevna syntaxe



print "Ano, ",x," kr?t ",y," je ",z,"."

me zmatla ta carka za "Ano";
není poznat co je promenna a co je text...
sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
tomáš polz0
Návštěvník
9. 3. 2006   #5
-
0
-

díky už to funguje ale jak bych to měl udělat aby to četlo číslo hned za textem?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
9. 3. 2006   #6
-
0
-

treba takhle?

cislo = input("Kolik je " + str(x) + " * " + str(y) + ": ")
jinak receno prevest cisla v promennych x a y na retezce a pak to pomoci "+" spojit vsechno do jednoho retezce, ktery vypise funkce input() jako vyzvu pro zadani cisla...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
9. 3. 2006   #7
-
0
-

Já nevím jestli to nechápu špatně,ale raději bych to napsal asi takhle:
z= x * y
print 'Kolik je', x,'*', y,
z= input ('= ')
Ty tam máš ještě nějaké jiné znaky a nevím jestli tam patří
("Kolik je ?' ,x, ' krát ?' ,y, ' : ")
Trošku nad tím popřemýšlej.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
9. 3. 2006   #8
-
0
-

Jasne, takhle by to taky slo, a asi je to i vic pythonskej zpusob...holt ja jsem porad zvyklej na mysleni i styl programovani v cecku, tak nektery veci delam trochu krecovite...konkretne treba na tu carku na konci radku s print si ne a ne zvyknout, prijde mi to jako hodne zvlastni prvek jazyka...pripomina to spis preklep, ale holt nejakej duvod to asi mit bude, kdyz to tam je

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Input a input type — založil

Input — založil jankohraskosss

Input — založil zelenac1

Input — založil homelin

Input v Js — založil milanmichal

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý