Cteni dat ze souboru – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cteni dat ze souboru – Python – Fórum – Programujte.comCteni dat ze souboru – Python – Fórum – Programujte.com

 

honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
4. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj vsem

potreboval bych poradit. Merim nekolik fyzikalnich velicin z mericiho pristroje.K nemu je software ktery uklada data do 4 sloupcu. Problem je v tom ze je uklada tak ze jednotlive radky oddeluje carkou a navic s nejakym uvodnim textem. Potreboval bych skript ktery nacte zadany soubor a ulozi jej do dalsiho souboru a to tak ze v nem nebude uvodni text a cisla v radcich budou oddeleny tabelatorem. Dale bych taky chtel nacitat volitelny pocet sloupcu. Napriklad jenom 2.

Nekdo nejake napady.Dekuji vsem

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.103.–
sputnikone+1
Věrný člen
4. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 honza
Prvním nápadem je zcela jistě ukázat alespoň vzorový vstup (a třeba i výstup, když se zadaří)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.4.–
honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
4. 3. 2012   #3
-
0
-

dobre tak tedy tady je vstup:

Call sign: ,GRS9KV1.0
Comment: ,
Number of Channels: ,4
Starting Time: ,14:22:47 09/02/11
Lettering:,Runtime,Terc,Clona 2,Clona 1,Merak Kukan
Units: ,min,uA,uA,uA,uA
Data: ,0,-0.004,0.001,0,-0.01
,0.00338333447774251,0.002,0.001,0,-0.01
,0.0111999988555908,0,0.001,0,-0.01
,0.0195333321889242,-0.001,0.001,0,-0.01
,0.0278666655222575,-0.003,0.001,0,-0.01
,0.0361999988555908,-0.004,0.001,0,-0.01
,0.044266664981842,-0.005,0.001,0,-0.01
,0.0525999983151754,-0.005,0.002,0,-0.01
,0.0609333316485087,-0.005,0.001,0,-0.01
,0.069266664981842,-0.004,0,0,-0.01
,0.0775999983151754,-0.003,0,0,-0.01
,0.0859333316485087,-0.002,0.001,0,-0.01

a vystup by mel byt soubor ktery by mel obsahovat toto:


0     -0.004   0.001    0    -0.01
0.00338333447774251    0.002    0.001   0    -0.01
0.0111999988555908   0   0.001  0   -0.01

.

.

.

atd.

tedy aby ve vystupnim souboru nebyl uvodni text a aby misto carky byl tabelator. A kdyby bylo mozno volit si pocet nactenych sloupcu

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.103.–
kavva+4
Návštěvník
5. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 honza
Ahoj Honza ;) 
Nech sa paci. Mas to aj okomentovane, aby si vedel, ze co kde a ako. python 3.2

import re
vstupnySubor = open('vstup.txt','r') # loadni subor
rozsekaneNaRiadky= vstupnySubor.readlines() # rozsekaj po riadkoch do arrayu
vstupnySubor.close()
hladajTietoRiadky = re.compile('^.\d|^[Da]{2}') # regex co hlada riadky ktore zacinaju ,0 alebo Da
stringNaUlozenie = ''
i = 0

while i < len(rozsekaneNaRiadky): # klasika, pokial je i je mensie ako pocet riadkov tak loop
    riadok = str(rozsekaneNaRiadky[i]) #prvok arrayu hod do stringu
    if re.search(hladajTietoRiadky, riadok): #ak string zacina tym co sa nadefinovalo do regex
        if riadok[:6] == 'Data: ':  #pozri ci nezacina Data:
            riadok = riadok[6:] #odstran Data:
            riadok = riadok[1:].replace(',', '\t') #prva ciarka prec a ostatne nahrad tabulatorom
            stringNaUlozenie += riadok  #nahod do finalneho
        else:
            riadok = riadok[1:].replace(',', '\t') #prva ciarka prec a ostatne nahrad tabulatorom
            stringNaUlozenie += riadok  #nahod do finalneho
    i += 1 # prihod cislo kvoli loopu

print(stringNaUlozenie)

vystupnySubor = open('vystup.txt','w')
vystupnySubor.write(stringNaUlozenie)
vystupnySubor.close()

Dufam, ze ti to pomoze.
Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.160.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
16. 4. 2012   #5
-
0
-

ahoj

to je dobry skript...presne neco podobneho jsem taky potreboval...akorat by me zajimalo jak to jeste udelat aby prvni sloupec bylo mozne vynasobit 60 a vysledek ulozit do vystupniho souboru..Mam na mysli v tomto kontretnim priklade ze prvni sloupecek jsou hodnoty casu v minutach a jak to udelat aby sloupecek byl v sekundach...tedy jak zajistit vynasobeni prvniho sloupecku 60?

diky tomas

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.103.–
kavva+4
Návštěvník
18. 5. 2012   #6
-
0
-

Ahoj Tomas, 

dlhsie som tu nebol a vsimol som si tvoj input az teraz.. Je to stale aktualne? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
verca
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 7. 2016   #7
-
0
-

Ahoj Všem, potřebovala bych poradit, nedaří se mi v Pythonu načíst soubory formátu xml a to .trec a .prs, nevíte někdo jak na to ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.104.–
Kit+15
Guru
19. 7. 2016   #8
-
0
-

#7 verca
Začal bych tím, že si založíš tady na fóru své vlastní vlákno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:899d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý