JQuery - editácia kódu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JQuery - editácia kódu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery - editácia kódu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

svabcuk0
Duch
4. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahojte, mám menší problém s JQuery kódom, konkrétne ide o prepínanie medzi jednotlivými položkami menu, kde napr. pri kliknutí na "Contact", položka Contact nie je zvýraznená. Keď mám čistý template, tak to ide, akonáhle naplním nejakou informáciou, už to nejde. 

Veľká vďaka za odpoveď.

www: http://www.svabcuk.orava.sk/skuska

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.234.234.–
kavva+4
Návštěvník
5. 3. 2012   #2
-
0
-

Ahoj.. 

No inspectol som si to menu. Ked som to preklikaval, tak som si vsimol, ze prve tri polozky su len index.html# a pri poslednej je sa zmeni na contacts.html. Ked si kopiroval poslednu stranku, nezabudol si si zmenit pomenovanie, premenu, alebo poziciu na ine? Len tapam. Inak ak to ma na tvrdo, tak dolu som ti pastol kod, ako mam nieco podobne riesene ja na svojom webe.

$("#sl_menu > li > a").click(function(e) {
        var target = $(this);

var poz = target.position();
        // sirka
        sirka = target.width();
        // pozicia
        pozicia = poz.left;

posunUnderline(sirka, pozicia);
    }); 

Cize po kliknuti si nacita sirku elementu a jeho poziciu a preda to funkcii posunUnderline.
Ta vyzera takto:

function posunUnderline(s, p) {
    $('#underline').animate({
        width: s,
        left: p
      }, {
        duration: 700,
        specialEasing: {
          width: 'easeOutBack',
          left: 'easeOutBack'
        }
      });
}

Samozrejme si to mozes bindnut aj na hover, atd.. 
Vyskusaj, uvidis.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.160.–
svabcuk0
Duch
6. 3. 2012   #3
-
0
-

Poskúšal som, čo sa dalo, nejako som sa nepohol. Keď napríklad klikneš na "CONTACT", neprejde animácia na danú položku, to je zlé. Ďalej napríklad kliknem na "SCHOOL", tak mi ponechá obsah "Contact". Proste nerozumiem tomu. :(

Nahlásit jako SPAM
kavva+4
Návštěvník
6. 3. 2012   #4
-
0
-

No az teraz mi doplo :) Naozaj, rano mudrejsie vecera.. Animacia sa ti nedokonci pretoze sa ti reloadne web na contact.html. Cize to je jasne. A nezmeni sa ti obsah v school kvoli tomu, ze mas prazdnu linku v menu. 

Takze mas dve moznosti: Ked chces mat pekne animovane menu, tak potrebujes vsetko na jednej stranke.. Vsetok obsah na index.html a vlastne budes len schovavat a zobrazovat to co potrebujes. Druha moznost. Nebudes mat animovane menu, kazdu pod stranku vytvoris a poriadne nalinkujes v menu

A sice este by sa  to dalo tak, ze das na linky event.preventDefault(); To ti zrusi zakladnu funkcnost linky. A ked sa ti dokonci animacia tak JS nech ti zmeni URL.. A budes mat aj animaciu, aj podstranky

Nahlásit jako SPAM
svabcuk0
Duch
6. 3. 2012   #5
-
0
-

kavva ďakujem, to čo si napísal tomu rozumiem, ak by si mohol a mal čas, tak by sme mohli túto vec prejsť napr. cez ICQ pripadne FB. Ak by si si našiel čas, bol by som rád. Ešte raz veľká vďaka. Ide o to, že v JQuery sa len začínam učiť... tak možno aj preto mám tento problém...

Nahlásit jako SPAM
kavva+4
Návštěvník
8. 3. 2012   #6
-
0
-

No riesit to mozme tu, aby to videli aj dalsi, co budu mat podobny problem. Tak pastni co mas zatial a s cim si nevies poradit. A uvidim co zmozem :)

Nahlásit jako SPAM
svabcuk0
Duch
15. 3. 2012   #7
-
0
-

niektore polozky som uz naplnil informaciami, funguje v podstate vsetko, akurat ten prechod a aktivna polozka na ktorej sa nachadzam nie je zvyraznena, ale stale to hadze na index, cize na prvu polozku "HOME"...

napriklad v sekcii "School/informatika/1.ročník" je prechod opat na indexe.

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.192.–
kavva+4
Návštěvník
16. 3. 2012   #8
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj. No pozeram si tvoje css a tam bude pes zakopany :) 

Mas tam totiz:  

div#menu li.back .left {
    padding:0;
    width:auto;
    background: url(images/selected-right-sub.png) no-repeat right 0;
    height: 52px;
    margin: 0 0 0 5px;
    float: none;
    position: relative;
    top: 0;
    left: 0;
    visibility: visible;
}

No a kedze vzdy ked sa prekliknes na inu stranku, tak sa to nastavy spet na left: 0;. Odstran z CSS to 'left: 0' a v JS, alebo priamo v tom menu si nastav poziciu toho li.back pre kazdu stranku.. Lebo teraz to mas defaultne, ty si to skopiroval, takze to menu sa na kazdej stranke sprava, ako by bolo na prvej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
svabcuk0
Duch
20. 3. 2012   #9
-
0
-

ako by som to nastavil priamo v JS to menu... mohol by si mi ten kod nejako prekopirovat, resp. len tu cast...

Nahlásit jako SPAM
svabcuk0
Duch
21. 3. 2012   #10
-
0
-

tak uz to facha :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.192.–
kavva+4
Návštěvník
21. 3. 2012   #11
-
0
-

super, gratulujem! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý