Kontrola – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola – Delphi – Fórum – Programujte.comKontrola – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

jiri.free
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 12. 2006   #1
-
0
-

prosím, zkuste to zkontrolovat nevim jestli je to dobře napsané, díky. Je to program pro vypocet vzdalenosti dvou bodu o dvou soradnicich(x.y)



program dvabody;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

Type
TBod = record
x,y: double;
end;

var A,B : TBod;

function Usecka (A,B : TBod) : double;
begin
//---vypocet vzdalenosti dvou bodu dle znameho vzorce---
Usecka:=sqrt(sqr(A.x-B.x) + sqr(A.y-B.y));
end;




Procedure ZadejBod (var A : TBod);
begin
with A do begin
write('Zadejte X-ovou souradnici : ');
readln(x);
write('Zadejte Y-ovou souradnici : ');
readln(y);
end;
end;

begin
writeln('Zadejte souradnice 1. bodu (A)');
ZadejBod(A);
writeln('Zadejte souradnice 2. bodu (B)');
ZadejBod(B);


write ('Vzdalenost mezi body A a B je: ');
writeln(Usecka(A,B):10:3);

readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
5. 12. 2006   #2
-
0
-

Vzhledem k tomu, že to funguje, tak je to asi i dobře napsané :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Ondřej0
Newbie
5. 12. 2006   #3
-
0
-

Nemu?u si pomoct, ale Usecka:=sqrt(sqr(A.x-B.x) + sqr(A.y-B.y)) se mi zd? ?patn?, sice jsem to moc nezkoumal a mu?u se m?lit.
Ka?dop?dn? pro A = [1,1], B = [5,4] (neco = [x,y]) to mus? hodit ?patn? v?sledek, nehled? na to, ?e si nejsem jist?. ?e n?m delphi dok??? ud?lat odmocninu z -4 (nebo -cokoliv). //btw v?sledn? vzd?lenost t?ch m?ch bod? je 5. viz Pyth. v?ta ..... usecka:=sqrt((abs(Ax-Bx))^2+(abs(Ay-By)^2)) vyhledem k tomu na druhou tam ta abs() b?t nemus?

Opravte m? pokud se pletu....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jiri.free
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 12. 2006   #4
-
0
-

Je pravda ze fakt haze spatnej vysledek, tak to nevim co ted s tim. Tady tento prikaz :
Usecka:=sqrt((abs(A.x-B.x))^2+(abs(A.y-B.y)^2));
co sem kolega napsal tam nefunguje, vyzaduje to nejaky pointer type a to ja nevim co to je :-(. Poradite mi nekdo co to znamena? dekuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondřej0
Newbie
7. 12. 2006   #5
-
0
-

Oprava :)
to abs tam byt nemusi, tim bych se nezabýval...
^2 mělo značit "na druhou", co? je sqrt jak jsi tam měl původně napsáno...a já myslel, že tam máš sqrt :)
sečteno a podtrženo musíš zkontrolovat souřadnice těch bodů, abys následně neodmocňoval záporná čísla, čili v tom příkladě co jsem uvedl by zřejmě stačilo prohodit A za B :P ovšem pozor na případ, kdy jsou nějaké hodnoty záporné :/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Kontrola HW — založil Petr

Kontrola id — založil Majox

Kontrola argumentu — založil vazbok

Kontrola řetězce v C — založil Martin1995

Kontrola programu — založil Mory

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý