Return int při void logikách – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Return int při void logikách – C / C++ – Fórum – Programujte.comReturn int při void logikách – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
7. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

chci se zeptat, proč zadávající chce vracet int z funkce, když si představím klasický void?

Třeba funkce, která provádí jednouchý výpis:

struct BOD 
{
	int X;
}

int vypis(BOD *b)
{
	cout << b->X;
	return 0;
};

Navíc tohle na mě stejně řve: 'return' : cannot convert from 'int' to 'BOD'.

Věřím v tomu, že v dřívějších dobách (a je tomu i teď) se toto dělá právě pro otestování úspěšnosti nebo jak to mám říct. Nebo to má jiné důvody? Pokud ano, tak budu rád za příklad.

Díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 RePRO
no taková to funkce pro výpis by mohla mít návratovou hodnotu typu void...

ale že to na tebe řve: 'return' : cannot convert from 'int' to 'BOD'.? Pravděpodobně se snažíš o něco ve smyslu BOD b = vypis(nejaky_bod);

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:7:204:ae81:12ff:...–
All you need is vision and time.
RePRO0
Super člen
7. 3. 2012   #3
-
0
-

Já si myslím, že ta návratová hodnota int u toho výpisu bude mít své kouzlo. Uvidíme, co napíšou další. Každopádně v Main (_tmain) funkci nic nezkouším. Nevím, proč to řve.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
7. 3. 2012   #4
-
0
-

Už vím, proč to řve. Když se dobře podíváme, tak struktuře BOD chybí koncový středník. No a teď co s tou návratovou hodnotou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
devilfish0
Stálý člen
7. 3. 2012   #5
-
0
-

No jak si sam hovoril navratova hodnota sa pouziva ako testovanie uspesnosti.....druha vec je ze v tom pripade co si napisal hore nema ziadny vyznam kedze vracia vzdy 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 213 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý