Tinymce - načítání dat z DB – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tinymce - načítání dat z DB – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comTinymce - načítání dat z DB – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

RePRO0
Super člen
7. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebuju načítat data do tinymce již naformátované...

Kde je problém? Pokud načítám kód, kde jsou "" (uvozovky), tak to nevalí. Pokud načítám z databáze holý text (bez uvozovek), tak ho načtu. Ale to není cílem, není to naformátované.

Kód:

<script type="text/javascript">
// inicializace tinymce
</script>

<script type="text/javascript">
  function nactiText(var text) {
  
    var editor = window.parent.tinyMCE.activeEditor;
    editor.setContent('text');
  }
</script>


// načtení dat z databáze (PHP)
...
$text = $zaznam['obsah'];
...
// Po načtení stránky by se měl obsah načíst do tinymce
<body onload = "nactiText('<?php echo $text; ?>');">

Jak sem psal. Bez uvozovek to načte. Funkce addslashes() nepomáhá :-(, nebo aspoň se mi to nepovedlo. Má někdo nějaké zkušenosti? Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 3. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

pro HTML se nepouziva addslashes ale htmlentities ...  addshashes se mimo jine nehodi ani na osetreni databazovych vstupu

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
8. 3. 2012   #3
-
0
-

Ještě se mi nějak nezdá v té funkci

function nactiText(var text) {
    var editor = window.parent.tinyMCE.activeEditor;
    editor.setContent('text');
}

to setContent nemá brat tu proměnnou text? Pak by tam neměly být ty uvozovky u setContent('text').

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
RePRO0
Super člen
8. 3. 2012   #4
-
0
-

   

function nactiText(text) {
    var editor = window.parent.tinyMCE.activeEditor;
    editor.setContent(text);
}

Jasně, ta funkce má být takto... Tak jsem jí i měl, ale dělal sem velké hokusy pokusy a nic nepomáhá.

Další nápady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 3. 2012   #5
-
0
-

zkusil ses mrknout co vznikne v HTML za kod?  uvnitr ' .... ' v html \' opravdu ale opravdu nestaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
8. 3. 2012   #6
-
0
-

KIIV, čauves. :)

Tohleto se načte (samozřejmě nenaformátované):

<body onload = "nactiText('<?php echo "Text ... můj Text"; ?>');">

Pokud se snažím o něco takového:

// Data z DB
$text = htmlentities($zaznam['obsah']);
<body onload = "nactiText('<?php echo $text; ?>');">

Tak se mi to nenačte prostě... Ve zdrojáku mám něco takového (ukázka konce - nevím, proč tam je ten konec té funkce?)

&lt;li&gt;m&amp;eacute; hodnocen&amp;iacute;: &lt;strong&gt;4/10&lt;/strong&gt;&lt;/li&gt;
&lt;/ul&gt;');">

Díky za snahu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
ondrej
~ Anonymní uživatel
156 příspěvků
27. 9. 2012   #7
-
0
-

#6 RePRO: také by mě zajimalo jak tento problém vyřešit. :(



Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.179.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 9. 2012   #8
-
+1
-
Zajímavé

já používám CKEDITOR a ten možná funguje jinak, ale možná ti to pomůže

do textarei normálně vepíše text (neentitovaný) a přes javascript aktivuju CKEDITOR na danou textareu

co jsem tak koukal na nastavení tinyMCE takje to podobný, až na to, že se to aktivuje na všechny textarei

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Načítání dat ze souboru — založil GunSpawn

Načítání dat z excelu — založil eximik

Načítání dat z Excelu — založil Eirene

AS - ukladaní a načitaní dat — založil Borisek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý