Vrací false při porovnávání (nejspíše) shodných stringů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vrací false při porovnávání (nejspíše) shodných stringů – PHP – Fórum – Programujte.comVrací false při porovnávání (nejspíše) shodných stringů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Franceq+1
Stálý člen
10. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, 

při práci na projektu jsem narazil na velmi zváštní chybu, kterou nejsem schopen vyřešit. Do databáze si v kódování "utf8_general_ci" ukládám jména, která si poté pomocí php (mysql_query) vytahuji. Problém je v tom, že když mám nějaké jméno uložené a chci si vytáhnout daný row, tak mi to vrací 0. počet výsledků (jako, že to tam vůbec neni, přitom vím, že to tam je). Jediné co mě napadá je nějaká nekompatibilita v kódování. Dotazuji se na daný řádek příkazem SELECT * FROM nazev_tabulky WHERE jmeno = 'franta'        ...kdyžtak jsem zkoušel malá velká písmena, v tom to nebude....jinak když se například dotazuji na něco jiného než je jméno, tak mi to vrací co má a jak má...opravdu nevím, čím by to mohlo být a budu rád za jakoukoliv radu. Pokud je dotaz neúplně specifikován, tak mi řekněte a dodám potřebné informace...

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Reklama
Reklama
Franceq+1
Stálý člen
10. 3. 2012   #2
-
0
-

omlouvám se, problém se mi podařil vyřešit. Přečetl jsem si nějakou dokumentaci o MySQL kde se mluvilo o mezerách na konci a na začátku stringu...pokud to uložím bez mezer na začátku a na konci, tak to normálně funguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý