Vypnuti/Zapnuti procesu pri vypadku Internetu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypnuti/Zapnuti procesu pri vypadku Internetu – .NET – Fórum – Programujte.comVypnuti/Zapnuti procesu pri vypadku Internetu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Mutagen0
Super člen
10. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,

Chtel bych se zeptat jak jde sledovat činnost internetu -> Vypadek internetu a znovu naskočení?

Chtěl bych dosáhnout toho, že vlastně pokud vypadne internet -> vypne nějaký proces a jakmile internet naskočí -> zapne proces.

Jde to nějak udělat? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
dc1950
Newbie
10. 3. 2012   #2
-
0
-

Já bych to řešil pingem, dokud ti bude přicházet odezva, tak internet běží, jakmile ne, internet neběží.
A jako cíl pingu by byl asi ideální např. DNS server poskytovatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Mutagen0
Super člen
10. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 dc195
Takže přes pingy radíš? Okey zkusím něco sesmolit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Řešení
dc1950
Newbie
10. 3. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

try
            {
                Ping p = new Ping();
                PingReply reply = p.Send(IPAddress.Parse("ip"));
                if (reply.Status == IPStatus.Success)
                {
                    Console.WriteLine("Success");
                    Console.Read();
                }
               
            }
            catch(Exception)
            {
                Console.Write("error");
                Console.Read();
            }

Zkus na  ping toto ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Mutagen0
Super člen
10. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 dc195
Heh tak díky moc :) Aspon se muzu venovat vypnuti a znovu spustenim procesu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
dc1950
Newbie
10. 3. 2012   #6
-
0
-

Tak to už by mělo být v pohodě, pokud ten ping proběhne, tak zjistíš, jestli proces běží, pokud ano, necháš to být, pokud ne tak ho zapneš a pokud ping neproběhne (takže v catchi) ten proces "killneš" ( metoda je to myslím: Process.Kill() ). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Mutagen0
Super člen
10. 3. 2012   #7
-
0
-

#6 dc195
Jj dík, A už mi nerad si tedka pripadam jako kdybys me udelal celej rpogram :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Mutagen0
Super člen
10. 3. 2012   #8
-
0
-

Mám takový problém,

Chci si to pustit v Threadu ale chtel bych tam pouzivat i TextBox, Jak na to? zkousel jsem toto

PingToServer _Ping = new PingToServer();
Thread WorkerThread = new Thread(_Ping.Ping(IPCheck_TextBox));
WorkerThread.Start();

public class PingToServer
{
        public void Ping(TextBox MyTextBox)
        {
            while (!_StopPing)
            {
                Ping MyPing = new Ping();
                PingReply reply = MyPing.Send(IPAddress.Parse("77.75.72.3"));
            }
        }
}

Ale to hazi tento error

Error 2 Argument 1: cannot convert from 'void' to 'System.Threading.ParameterizedThreadStart'

Error 1 The best overloaded method match for 'System.Threading.Thread.Thread(System.Threading.ParameterizedThreadStart)' has some invalid arguments

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
dc1950
Newbie
11. 3. 2012   #9
-
0
-

   


PingToServer _Ping = new PingToServer();
Thread WorkerThread = new Thread(_Ping.Ping(IPCheck_TextBox));
WorkerThread.Start();
public class PingToServer
{
        public void Ping(TextBox MyTextBox)
        {
            while (!_StopPing)
            {
                Ping MyPing = new Ping();
                PingReply reply = MyPing.Send(IPAddress.Parse("77.75.72.3"));
            }
        }
}

Zkus to upravit takto

PingToServer _Ping = new PingToServer();
Thread WorkerThread = new Thread(new ParameterizedThreadStart(_Ping.Ping));
WorkerThread.Start(IPCheck_TextBox);
public class PingToServer
{
        public void Ping(TextBox MyTextBox)
        {
            while (!_StopPing)
            {
                Ping MyPing = new Ping();
                PingReply reply = MyPing.Send(IPAddress.Parse("77.75.72.3"));
            }
        }
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Zapnutí a vypnutí počítače — založil VasekTrain CZ

Zapnutí počítače — založil Zelenáč

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý