QT a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

QT a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.comQT a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fnenks+1
Stálý člen
11. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, konecne jsem se v QT dostal k databazim, ale sekl jsem se hned ze startu.
Kod je jednoduchy, ale bohuzel se mi program nechce pripojit. Nevite cim by to mohlo byt?

Kod:    http://codepad.org/esLA6vB0

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Reklama
Reklama
crow
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
11. 3. 2012   #2
-
0
-

Qt z počátku neobsahuje modul QMYSQL, takže to musíš skompilovat.. tady jsem si taky sekl, páč i podle návodů na nokii mi to nějak nechce fungovat (ta kompilace)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
fnenks+1
Stálý člen
11. 3. 2012   #3
-
0
-

ted jsem te moc nepochopil, co mam zkompilovat? ten program zkompilovat jde, ale k databazi se nepripojim..

asi myslis neco jineho, mohl bys mi dat podrobnejsi navod? jestli mas na mysli .pro soubor, tak tam jsem vlozil: QT       += sql

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
crow
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
11. 3. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
fnenks+1
Stálý člen
11. 3. 2012   #5
-
0
-

no v eng jsem slaby, takze nejdriv mam zkompilovat driver pro mysql, ten zdrojak driveru vezmu kde? a kdyz neco zkompilujes tak vytvoris *.exe soubor ne? a ten exe soubor nejak pripojis do zdrojaku meho programu? to je blbost, proste te moc nechapu :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
11. 3. 2012   #6
-
0
-

Ani znamemu se to nepodarilo prej ani po dvou dnech udelat. Budu moc vdecny kdyby si mi dal step-by-step navod, jak na to. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
11. 3. 2012   #7
-
0
-

dodatecna informace: Pouzivam Windows 7

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
12. 3. 2012   #8
-
0
-

Preinstaloval jsem mysql5.0 a zaskrtl jsem developer components, tzn ze se mi nainstalovaly slozky: include, lib. To byl predpokladam prvni krok, ale co delat dal to nevim :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #9
-
0
-

Hotovo, zkompilovane. Ziskal jsem:

libqsqlmysql4.a
libqsqlmysqld4.a
qsqlmysql4.dll
qsqlmysqld4.dll

Ted by to melo jit..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #11
-
0
-

tak uz jsem vyresil i tohle :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
meqi+1
Newbie
16. 3. 2012   #12
-
0
-

Mohl by jsi prosím tě napsat, jak si přesně postupoval? já to podle toho návodu zkoušel taky, ale vždy mi nmake hodil chybu, že neexistuje Mysql.obj a Server.obj

hlavně jsem zkoušel tohle:

 cd %QTDIR%\src\plugins\sqldrivers\mysql
 qmake "INCLUDEPATH+=C:\MySQL\include" "LIBS+=C:\MYSQL\MySQL Server <version>\lib\opt\libmysql.lib" mysql.pro
 nmake

Samozřejmě upravený cesty... ale jak tam píšou "C:\MySQL\include", tak to tam vůbec ani nemám a to jsem instaloval "mysql-installer-5.5.21.0.msi", takže jsem tipnul, ze to bude asi ve složce pak jako ..MySQL/C++ Connector/include.. ale stejně mi to nějak nejde

PS: ten qmake mi takto nejde jako příkaz, takže musím zadávat cestu k tomu qmake (../Qt/4.8.0/bin/qmake.exe), ale to chyba snad neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 3. 2012   #13
-
0
-

ale jak tam píšou "C:\MySQL\include", tak to tam vůbec ani nemám a to jsem instaloval "mysql-installer-5.5.21.0.msi"

A nebude to spíš ve zdrojácích... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
fnenks+1
Stálý člen
16. 3. 2012   #14
-
0
-

Musis si v QT a v MySQL nainstalovat i zdrojaky, pak jdi do e:\Programy\QtSDK\QtSources\4.7.4\src\plugins\sqldrivers\mysql\
vytvor tam prvni bat soubor:

cd e:\Programy\QtSDK\QtSources\4.7.4\src\plugins\sqldrivers\mysql
qmake.exe "INCLUDEPATH+=e:/aaa/include" "LIBS+=e:/aaa/lib/libmysql.lib" CONFIG+=release mysql.pro
mingw32-make
pause

a druhy bat soubor:

cd e:\Programy\QtSDK\QtSources\4.7.4\src\plugins\sqldrivers\mysql
qmake.exe "INCLUDEPATH+=e:/aaa/include" "LIBS+=e:/aaa/lib/libmysql.lib" CONFIG+=debug mysql.pro
mingw32-make
pause

a pak je oba spustis v QT Desktop. Muj problem byl v tom, ze mysql zdrojaky byl ve slozce s mezerou, ale kdyz jsem je nakopiroval do slozky aaa tak uz to pak slo

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
meqi+1
Newbie
16. 3. 2012   #15
-
0
-

Ale kam ti vede nebo co obsahuje to "INCLUDEPATH+=e:/aaa/include" ?? (a taky jaká byla originální cesta)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
meqi+1
Newbie
16. 3. 2012   #16
-
0
-

Tak už to mám skompilovaný, chyba byla na mé straně, jak jsem to stále něco zkoušel, tak mi to házelo chybu, ať už jsem zkusil cokoli.. takže jsem reinstaloval Qt (nepoužívam SDK)
Takže co jsem psal prvně funguje bez problému ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
meqi+1
Newbie
16. 3. 2012   #17
-
0
-

Kdyžtak ještě napíšu jak jsem postupoval.. kdyby někdo řešil stejnej problém...
Návod je určen pro windows (kompilace pomocí Visual Studio 2010)

1) stáhnout Qt (bez SDK - asi 280MB) + Qt Creator (není podmínka)
2) stáhnout a nainstalovat mysql-dev (např. mysql-installer-5.5.21.0.msi), to najdete na ofic. mysql stránce
3) spustit Visual Studio Prompt (cmd pro VS) - to najdete většinou ve startu u VS
4) jak jste nainstalovali Mysql, tak by tam měla být složka (něco jako) MySQL Server 5.5, v této složce budeme potřebovat pouze složky include a lib, takže tyto 2 skopírujte do rootu Mysql
5) do otevřeného Prompt napište postupně: 

cd C:\Qt\4.8.0\src\plugins\sqldrivers\mysql

C:\Qt\4.8.0\bin\qmake.exe "INCLUDEPATH+=C:/www/Mysql/include" "LIBS+=C:/www/Mysql/lib/libmysql.lib" CONFIG+=release mysql.pro

nmake

C:\Qt\4.8.0\bin\qmake.exe "INCLUDEPATH+=C:/www/Mysql/include" "LIBS+=C:/www/Mysql/lib/libmysql.lib" CONFIG+=debug mysql.pro

nmake

Samozřejmě cesty se můžou u vás lišit... nyní by ve složce release a debug měli být výsledné knihovny :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
meqi+1
Newbie
16. 3. 2012   #18
-
0
-

Tak ještě jeden (poslední) problém... nějak nechápu kam to mám dát... ono, jak mám skompilovaný .dll a .lib od release a debug, tak jsem to skopíroval do C:\Qt\4.8.0\plugins\sqldrivers kde jsou i ostatní knihovny pro databáze a stejně když dám qDebug() << QSqlDatabase::drivers(); tak mi to QMYSQL v.bec neukáže, zkoušel jsem i přidat do projektu knihovnu .dll + LIBS+= na libku a stejně nic :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

C++ a MySQL — založil yxcvb

(MySQL) — založil Santas

MySQL — založil daf

C++ a MySQL — založil Kenvelo

Mysql.h — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý