Výpis jména pozpátku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis jména pozpátku – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis jména pozpátku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

LUK4S3K0
Newbie
11. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím

Nedávno jsem se začal učit jazyk  C++ zde na programujte.cz. Učím se to pomocí seriálu C++. Jsem u 4. lekce a úkol je aby konzole vypsala jméno, které uživatel na začátku zadal, ale pozpátku. Řešit pomocí cyklů.

Za boha jsem zatím na to nepřišel a tak mě napadlo se tady pozeptat jak to napsat.

Zde přikládám můj kód.

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{
    char ss = 231;
    char aa = 160;
    char ee = 130;
    char ii = 161;
    char eee = 216;
    char jmeno[25];
    int cislo[80];
    char vek[3];
    int vysledek;
    cout << "Va"<< ss <<"e jm" << ee << "no pros" << ii << "m: ";
    cin.getline(jmeno, 25);
    cout << "Zadejte V" << aa << ss << " v" << eee << "k: ";
    cin.getline(vek, 3);
    cout << "\nZadejte prosim jednociferne cislo: ";
    cin >> cislo[0];       
    for (int cislo = 0; cislo<1; cislo++);
    cout << "\nZadejte prosim jednociferne cislo: ";
    cin >> cislo[1];
    for (int cislo = 0; cislo<1; cislo++);
    cout << "\nZadejte prosim jednociferne cislo: ";
    cin >> cislo[2];
    for (int cislo = 0; cislo<1; cislo++);
    cout << "\nZadejte prosim jednociferne cislo: ";
    cin >> cislo[3];
    for (int cislo = 0; cislo<1; cislo++);
    cout << "\nZadejte prosim jednociferne cislo: ";
    cin >> cislo[4];
    for (int cislo = 0; cislo<1; cislo++);
    cout <<"\n";
    vysledek = cislo[0] + cislo[1] + cislo[2] + cislo[3] + cislo[4];
    cout <<"Soucet cisel je: " <<vysledek;
    cin.get();
    cin.get();
    cin.get();
    return 0;
    
}

Děkuji předem

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.73.–
devilfish0
Stálý člen
11. 3. 2012   #2
-
0
-

napriklad takto

char meno[50];
std::cin >> meno;
for(int i=strlen(meno)-1;i>=0;i--)
	std::cout << meno[i];
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
devilfish0
Stálý člen
11. 3. 2012   #3
-
0
-

Alebo takto (viac c++ :)

std::string meno;
std::cin >> meno;
std::string::reverse_iterator it;
for(it = meno.rbegin();it != meno.rend();it++)
	std::cout << *it;
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
LUK4S3K0
Newbie
11. 3. 2012   #4
-
0
-

Děkuji mnohokrát to je přesně to co jsem potřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.73.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý