Vykreslováni obrazců v konsoli – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vykreslováni obrazců v konsoli – .NET – Fórum – Programujte.comVykreslováni obrazců v konsoli – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
witc0
Duch
11. 3. 2012   #1
-
0
-

Mám úkol: vykreslit trojúhelník v konzoli, vstupní parametry: 1)jak bude vysoký = počet řádků 2) z jakých znaků bude sestaven např "x"

==> vykreslování mi chodí správně jenom tehdy pokud mu zadám znak k sestavení dopředu, pokud ho načtu při běhu programu z klávesnice, tak místo toho aby v každém řádku se zvětšoval znak o jeden, tak to roste s mocninou f()=x^2

Console.WriteLine("zadaj delku strany");
            int poc = Int32.Parse(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("zadej znak z ktereho bude trojuhelnik zhotoven");
            string znak=Console.ReadLine();
           //string kresli = "x";
           //Console.WriteLine();
            for (int i = 0; i < poc; i++)
            {
                Console.WriteLine(znak);
                znak += znak;
             
            }

Předem díky za rady, Honza.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.53.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
11. 3. 2012   #2
-
0
-

   

znak += znak;

"x" + "x"               ==> "xx"
"xx" + "xx"             ==> "xxxx"
"xxxx" + "xxxx"         ==> "xxxxxxxx"
"xxxxxxxx" + "xxxxxxxx" ==> "xxxxxxxxxxxxxxxx"
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
witc0
Duch
11. 3. 2012   #3
-
0
-

moc z této odpovědi moudrý nejsem

toto mi to vypíše:

zadej znak z ktereho bude trojuhelnik zhotoven
x
x
xx
xxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
Press any key to continue . . .
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.53.–
witc0
Duch
11. 3. 2012   #4
-
0
-

uz mi to doklaplo, moc díky za odpoved :-)

Takhle to mělo vypadat:

Console.WriteLine("zadaj delku strany");
            int poc = Int32.Parse(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("zadej znak z ktereho bude trojuhelnik zhotoven");
            string znak=Console.ReadLine();
            string a = znak;
           //string kresli = "x";
           //Console.WriteLine();
            for (int i = 0; i < poc; i++)
            {
                Console.WriteLine(znak);
                znak += a;
             
            }
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.53.–
davous2670
Newbie
12. 3. 2012   #5
-
0
-

Nevím, jestli to ještě doděláváš, ale doporučil bych ti to ještě poupravit. 

try
            {
                Console.WriteLine("zadaj delku strany");
                int poc = Int32.Parse(Console.ReadLine());
                Console.WriteLine("zadej znak z ktereho bude trojuhelnik zhotoven");
                string znak = Console.ReadLine();
                string a = znak;
                //string kresli = "x";
                Console.WriteLine();
                for (int i = 1; i < poc; i++)
                {
                    Console.WriteLine(znak);
                    znak += a;

                }
            }
            catch (Exception)
            {

                Console.WriteLine("Error");
            }
            Console.WriteLine("Stiskněte znak a ENTER.");
            Console.ReadLine();

Hlavní je to try-catch, protože pokud zadáš místo čísla písmeno (v délce strany) program spadne, což nevypadá nejlépe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.119.–
witc0
Duch
12. 3. 2012   #6
-
0
-

Tak to jsem vubec neznal, diky, bude se to hodit treba i do kalkulacky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.127.–
davous2670
Newbie
12. 3. 2012   #7
-
0
-

V pohodě. 

Ohledně kalkulačky jsi se trefil - tam je k nezaplacení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.119.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

Metody On* pod konsolí — založil kukla11

Obsah a obvod 2D obrazců — založil pazdy

Vykreslování grafů — založil ondra

C# vykreslovani grafů — založil ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý