Medzera v pamäti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Medzera v pamäti – C / C++ – Fórum – Programujte.comMedzera v pamäti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Grungy0
Super člen
12. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, chcel by som sa spýtať ako by ste riešili nasledujúci problém. V 64bit systéme mám štruktúru

typedef struct
{
	bool nieco1;
	bool nieco2;
	int niecoint1;
	int niecoint2;
	// <- tu je medzera
	void *pointer;
}

na vyznačenom mieste však vždy ostane v pamäti miesto (4 bajty), pretože asi adresu pre smerník posúva tak aby sa mu to lepšie rátalo. Neviete mi poradiť ako to vypnúť, alebo ako to vyriešiť? Potreboval by som aby ten smerník začínal hneď za niecoint2 a nedávalo tam medzeru. Používam Visual 2010 premium.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.170.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 3. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Nastavení projektu -> C/C++ Code Generation -> Struct Member Alignment

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Grungy0
Super člen
12. 3. 2012   #3
-
0
-

Ďakujem veľmi pekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.170.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
69 příspěvků
12. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 Grungy
Já bych spíše doporučil použít #pragma pack jen pro vybranou strukturu. A pro ostatní to ponechat na defaultní nastavení.

Je třeba dát pozor na to že u zapakovaných struktur může dojít k problémům, například u vícevláknových aplikací.Nebo třeba při přenosu na jinou platformu která "pack" neumí nebo u něj má nějaké omezení.
Osobně používám jen pokud je opravdu potřeba "binární" kompatbilita. Například pro ukládání do souboru který má specifikován binární formát,nebo posílání dat do nějakého zařízení přez tcpip,seriovou linku, atp.

Pokud se jedná o optimalizaci z důvodu paměťové náročnosti, někdy pomůže vhodné poskládání stejných(stejně velikých)  typů proměnných k sobě. zejména nevkládat proměnnou char mezi dva int a tak podobně.Ale samozřejmně závisí na situaci.

příklad: (zápis se může lišit dle překladače)

#pragma pack(push, 1)
typedef struct{
	int data;
	...
};
#pragma pack(pop)
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 124 hostů

Podobná vlákna

Zbytocna medzera — založil Marty_SVK

Nechcenna medzera v IE6 — založil Marty_SVK

Medzera v system(&quot;&quot;) — založil Peter D.

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý