Máme udělat toto:
Slínač se světlen, když ho zmáčkeneme, světlo bude svítit 5 minut, když ho stiskneme na 3 vteřiny, světlo bude svítit napořád, když spínač v obou případech zmáčkneme ještě jednou, světlo se vypne.
Jak na to?
Děkuji
Máme udělat toto:
Slínač se světlen, když ho zmáčkeneme, světlo bude svítit 5 minut, když ho stiskneme na 3 vteřiny, světlo bude svítit napořád, když spínač v obou případech zmáčkneme ještě jednou, světlo se vypne.
Jak na to?
Děkuji
#2 KIIV
díky, ale hledám to podle názvu, ale i po dle značky, a vůbec nic...
http://cs.wikipedia.org/…Triggerd.svg
pod jakým označení nnajdu ten mosnottsbilní klopný obvod v progamu?
resp, abch nebyl chycen za slovo, vím, že se to mám sestavit z jinejch log. funkcí, ale jde o to, ře si nejsem jist z jakejch, plus, netuším jak tu funkci realizovat jen obyčejným RS obvodem....
jevětší průser je to časování, když jsou použil zpzdělá zapnutí/ vypnutí či oboje zvlášt, tak mi to sice odpočítalo, ale už nešlo zadat novou instrukci.
no nevim jake tam mas moznosti... zapnout/vypnout se da pomoci klopneho obvodu D.. (a aby to bylo pripadne odolny proti zakmitum tak do zpetne vazby dat zpozdeni...)
az toto bude fungovat muze se k tomu nasadit to zpozdeni 5minut .. (chtelo by ale aby to bylo resetovatelne)
pak jeste jednu chutovku - 3sekundy ktere pujdou na clock klopneho obvodu D invertovane, a datovy vstup na vystup toho prepinace (stiskem zapni stiskem vypni - 1. cast)
#5 KIIV
rád bych, ale i klopnej obvod typu D v tom Logo softu není dostupnej.
Další problém je, že když se pokouším ten mono-klopný obvod realizovat pomocí NANDu, tak reakci je nepovolení propojek s komentářem "rekurze nepovoleny"
PS: mám logosoft 5
ja logosoft neznam takze netusim co tam je a neni k dispozici.. beru to z pohledu logickych obvodu (jako 74HCTxx) a podobne (jinak uz bych to spis resil jednocipem kterej by vysel pomalu levneji nez ty IO :D)
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku