Přidání textu k proměné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přidání textu k proměné – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřidání textu k proměné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matherz
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
13. 3. 2012   #1
-
0
-

Moji situaci vám znázorním následovně. V C# bych to napsal takovým to spůsobem

string promena = "abcd";

promena[0] = promena[0] + "Pridany text";

A nevím jak v C++ takto "spárovat" dvě proměné jenom přes cout ale to je mi k ničemu skouším něco ve smyslu:

string txt = "abcd";

txt[0] = << txt[0] << "as" << ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
Reklama
Reklama
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 Matherz

string promena = "abcd";

promena[0] = promena[0] + "Pridany text";

Co si chcel dosiahnut tymto C# kodom? Mne pride ze promena[0] je prvy znak retazca.....potom je nezmysel snazit sa do jedneho znaku narvat retazec....

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
stif+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #3
-
0
-

   

const string txt[]="abcd";

potom vytvor ďalšiu konštantnú premennú s tvojím textom:

const int druhy_text[]="duhsjygs";

a potom to spáruj:

txt[00]=txt[0]+druhy_text;

to je všetko

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 stif
hm akoze slusne bullshity....

akoze tie hranate zatvorky.....snazis sa vytvorit pole konstantnych stringov a zaroven ho inicializovat retazovou konstantou....

ptm to iste ale pre istotu uz nerobis pole stringov ale pole integerov...

a ptm uz pouzivas inu ciernu magiu txt[00] ?? a navyse string nema pretazeny operator+ iba +=

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
Matherz0
Newbie
13. 3. 2012   #5
-
0
-

#3 stif
To se mi zdá jako pěkný nesmysl. Nespletl sis to s c#?

Chci prostě každý znak ve stringu "překodovat"

string a = "abcd";

a[0] = a[0] << "b" << ; // aby v proměná a[0] obsahovala obsah: "ab"

Samozřejmně toto je nefunční příklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #6
-
0
-

#5 Matherz
a[0] nemoze obsahovat "ab", pretoze a[0] je znak a "ab" je retazec

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
stif+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #7
-
0
-

#4 devilfish
prepáš txt[0] nie [00]

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #8
-
0
-

#7 stif
A aj to ostatne je preklep?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
vitamin+8
Grafoman
13. 3. 2012   #9
-
0
-

   


    string str = "acd";
    
    str = str[0];
    str += "b";
    
    cout << str;

Ale chcelo by lepsie vysvetlit co vlastne chces dosiahnut.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #10
-
0
-

#1 Matherz
Stale nechapem presne co chces, ale aky myslis to ze mas jeden string a pridas k nemu nejaky text tak jednoducho

string txt = "abcd";
txt += "basbdb";
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
Matherz0
Newbie
13. 3. 2012   #11
-
0
-

Chtěl jsem dosáhnout toho že bych tímto způsobem šifroval text , ale pozdě jsem si uvědomil že je to celé blbost. Tak jsem vděčný všem co pomohli a omlouvám se ze zbytečná topic. Udělám to způsobem že zaměnim znaky přes nějakou funkci replace . (Tím to bych to považoval za vyřešené).

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
devilfish0
Stálý člen
13. 3. 2012   #12
-
0
-

tak oznac vlakno za vyriesenie! je to uzitocna utilitka a strasne malo ludi to vyuziva :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 72 hostů

Podobná vlákna

Proměné — založil roman.jaros

Include do proměné — založil homelin

Proměné v objektu — založil Kall_Ell

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý