Readline() .net alternativa v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Readline() .net alternativa v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comReadline() .net alternativa v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
muflix0
Newbie
13. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuji uživatelův vstup dostat jako parametr do funkce, něco na způsob funkce(console.ReadLine())

zkouším už to asi hodinu a půl různými zápisy, ale nedaří se mi to :/ 

obrazek:

na getline() nebo vratRocniObdobi() mi to stále padá, je nějaký funkční krátký zápis jak to provést ? děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Reklama
Reklama
muflix0
Newbie
13. 3. 2012   #2
-
0
-

omlouvam se.. uz sem na to prisel.. staci nahradit getline za cin >> mesic.. boze.. nicmene lze to nejak zapsat primo do zavorek ty funkce ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
pakr93
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
13. 3. 2012   #3
-
0
-

No jasne, ze to pada, nemuzes do argumentu funkce napsat jenom datovej typ ... Jakej to ma smysl ? 

Protoze nacitas jen jedno pismeno, tak nepotrebujes funkci, ktera ti nacte jeden radek, "zapis" cin >> promenna je v tomhle pripade ok ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
muflix0
Newbie
13. 3. 2012   #4
-
0
-

pakr93: to jo, ale vratRocniObdobi(cin >> mesic) se mi nezbuilduje.. jako ted mi to funguje, jen mi prislo ze ten zapis je prilis komplikovanej :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
ondra.holub+1
Stálý člen
13. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 muflix
cin >> mesic vrati referenci na cin. Takže takto to udělat nejde. Napiš si třeba funkci

int ReadMesic(std::istream& is)
{
    int mesic = -1;
    is >> mesic;
    return mesic;
}

A pak to do té funkce strč přes ReadMesic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
muflix0
Newbie
13. 3. 2012   #6
-
0
-

diky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Podobná vlákna

Alternativa k WebTop100 — založil Šťouchal

Alternativa Conio.h — založil BezMozek

PhpMyAdmin alternativa — založil dalaman

Alternativa GROUP_CONCAT — založil Row

Alternativa Dumperu z Perlu — založil sparky29

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý