Spustit jiný program, uložit soubor na adresu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spustit jiný program, uložit soubor na adresu – .NET – Fórum – Programujte.comSpustit jiný program, uložit soubor na adresu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
14. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat:

1)Jak bych mohl ve svým programu ovlivnit kam se ukládá nově vytvořený soubor. Aby se mi neukládal vždy do aktuálního adresáře ale třeba na plochu.

2) Jak bych mohl pustit jiný program- libovolně třeba malováni.

Děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.188.–
Reklama
Reklama
Evzen+2
Návštěvník
14. 3. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj, 

musí říct, že jsem si tvůj příspěvek přečetl několikrát a pořád se nemůžu zbavit myšlenky: "Co tím chtěl básník říci?".

1) ukládání do souboru

Otázka je, co míníš tím "ukládat soubor jinam". Pokud zapisuješ třeba text do souboru, tak každý stream má parametr path, kde si můžeš specifikovat, kam se má soubor ukládat.

            string filename = "c:\test.txt";

            using (System.IO.StreamWriter file = new System.IO.StreamWriter(@filename))
            {
                file.WriteLine("blabla bla");
            } 

Mně spíš připadá, že si začal programovat, přečetl sis obecný věci typu cykly, větvení a abys nedělal jen obyčejný příklady, tak sis chtěl udělat něco jako vir. Prostě zkopírovat aplikaci jinam a spustit tu jinou instanci.

Pokud budeš chtít vyloženě kopírovat použij http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.io.file.copy(v=vs.71).aspx.  

Pozor ale kam zapisuješ, uživatel může mít omezený práva a třeba nepůjde zapisovat všude.

2) Spuštění programu

Lze vynutit ze systému spustit proces a ten spustí aplikaci. 

System.Diagnostics.Process.Start("pbrush");

Pokud místo "pbrush" napíšeš např. cestu k pdf, tak se ti standardně spustí aplikace, která je asociovaná s koncovkou pdf.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
14. 3. 2012   #3
-
0
-

Ne né nic jako vir jsem vytvářet nechtěl. Šlo mi o to, že potřebuji každých pět minut zjistit obsah jednoho adresáře a vypsat z něj všechny soubory *txt a uložit je do souboru DD-MM-YY.txt .Když tohle všechno proběhne dobře tak by se měla spustit aplikace která ten daný soubor uploadne na server. A pro každé nahrávání na server log do souboru aby bylo případně vidět proč se nahrávání nezdařilo. Proto jsem chtěl vědět jak můžu vytvářet soubory mimo svůj aktuální pracovní adresář třeba na adresu "C:\zaloha"

Programuji už nějaký čas ale většinou C++;

Jinak Ti mockrát děkuji za radu moc mi to pomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.188.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 3. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý