XML + XSL a čeština – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XML + XSL a čeština – Java – Fórum – Programujte.comXML + XSL a čeština – Java – Fórum – Programujte.com

 

mbe0
Duch
14. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, marne si lamu hlavu nad tim, proc mi nejede cestina v nasledujicim pokusu:

index.jsp:

**********

<%@ page language="java" contentType="text/html; charset=UTF-8" pageEncoding="UTF-8"%>

<%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" %>
<%@ taglib prefix="x" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/xml" %>

<c:import url="data.xml" var="XMLDocument"/>
<c:import url="style.xsl" var="XSLDocument" />

<html>
<head>
  <title>Hokus pokus</title>
</head>
<body>

  <h1>Žluťoučký kůň ...</h1>
  <h2>... úpěl ... </h2>

  <p>
   <x:transform xml="${XMLDocument}" xslt="${XSLDocument}"/>    
  </p>

</body>
</html>

**********

data.xml:

**********

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<seznam>
<osoba>
  <jmeno>Břetislav</jmeno>
  <prijmeni>Červeňák</prijmeni>
</osoba>
<osoba>
  <jmeno>Jiří</jmeno>
  <prijmeni>Novotný</prijmeni>
</osoba>
<osoba>
  <jmeno>Květoslav</jmeno>
  <prijmeni>Šoustal</prijmeni>
</osoba>
</seznam>

**********

style.xsl

**********

**********

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a01:8c00:ffa1:a::1...–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
14. 3. 2012   #2
-
0
-

A ten soubor je v UTF-8 ?

Můžeš zkusit přidat Content-Type ještě do head.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" />
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
mbe0
Duch
15. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 zlz

Diky za odpoved.
Pridal jsem to kodovani do hlavicky, nicmene nema to zadny vliv.
Ta cast stranky, kde nedochazi ke transformaci XML -> XSL je v poradku, tam problem z cestinou neni, problem nastava az pri
<x:transform xml="${XMLDocument}" xslt="${XSLDocument}"/>

Jeste jsem zkusil:
*****
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Hokus pokus</title>
</head>

<body>
<xml id="data" src="data.xml"></xml>
<table border="1" datasrc="#data">
<tr>
<td><span datafld="jmeno"></span></td>
<td><span datafld="prijmeni"></span></td>
</tr>
</table>

</body>
</html>
*****
Tady je taky cestina bez problemu.
Problem je v tom, ze potrebuji delat tu transformaci XML/XSL a tam to nefunguje a nevim proc.

Schvlane si ty 4 soubory vyse zkuste u sebe, je to prace na par minut. Ja jsem to zkousel na 2 PC s win7 a nefunguje mi to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a01:8c00:ffa1:a::1...–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 3. 2012   #4
-
0
-

A ten XSL máš opravdu prázdný? Tady mi také mohl být problém, protože implicitní kódování je závislé na daném systému. Chtělo by to alespoň xsl:output ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Flash XML - čeština — založil infomf

Flash XML - čeština — založil infomf

NetBeans a xsl — založil vlado0991

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý