Ahoj,
dostali jsme ve škole za úkol naprogramovat pár programů, na zápočet. Jelikož jsem nikdy neprogramovala, tak nevím jak na to. Moje parketa je ekonomika a né toto. Mohl by mi někdo nastínit co s těmito zadáními. Je mi jasné, že mi je asi nenaprogramujete, ale aspon nějaký návod na postup a tak. Moc děkuji. Lenka
zadání :
Vytvořte program, který načte N celých čísel z klávesnice (avšak max. 100). Načtená čísla uloží do statického pole a tato čísla na základě volby uživatele setřídí vzestupně nebo sestupně. Výsledky zobrazí v konzolovém okně, kde byla zadávána jednotlivá čísla.
Vytvořte program, který načte z klávesnice větu, jenž je tvořena znaky (čísla, mezery, velká nebo malá písmena) max. 100 znaků. Tato věta může začínat písmenem, číslem nebo jednou či několika mezerami. Každé slovo musí být odděleno minimálně jednou mezerou. Po načtení program zjistí počet slov ve větě a počet znaků v jednotlivých slovech. Výsledek bude zobrazen podobně jako v programu č. 1.
Vytvořte funkci, která načte do dynamicky přidělené paměti čtvercovou matici řádu N (použijte datový typ int pro toto číslo N) Prvky matice jsou reálná čísla. Dále vytvořte funkci, která sečte dvě čtvercové matice, jež jsou uložené v paměti. Tyto funkce použijte ve vašem programu a výsledky zobrazte na obrazovce.