C# PictureBox a Imigelist - potrebuji pochopit tento kousek programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# PictureBox a Imigelist - potrebuji pochopit tento kousek programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comC# PictureBox a Imigelist - potrebuji pochopit tento kousek programu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
18. 3. 2012   #1
-
0
-

Jsem začátečník a dostal jsem se k tomuto kousku programu... a chtěl bych požádat o to, aby mi ho někdo pomohl pochopit.

Zatím vím, že 20 PictureBoxů které mají nastavený stejný obrázek, a při kliknutí se tento obrázek změní na jiný, který se bere z Imigelistu, ve kterém je nahráno 10 obrázků. K zamíchaní sloučí to zamíchaní ve stringu a tím "int.Parse" se to převede na číslo.... ale nechápu, význam "i=0" a všeho v "picturebox1"....potřeboval bych napsat, co tam všechno dělá. Za pomoc budu velmi vděčny.. kdyby něco E-mail je.... dacon012@gmail.com... dekuji

int i = 0;
            string zamichane = "11223344556677889900";

            while (i < 20)
            {
                panel1.Controls[i].Tag = int.Parse(zamichane[i].ToString());
                i++;
            }
            timer1.Start();
        }

        private void pictureBox1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            PictureBox obrazek = (PictureBox) sender;
            obrazek.Image = imageList1.Images[(int)obrazek.Tag];

        }

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.117.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 3. 2012   #2
-
0
-

   

// u pictureBoxu zaciname hezky od indexu 0
int i = 0;

// indexy do imagelistu jako retezec
string zamichane = "11223344556677889900";

// projdeme vsech 20
while (i < 20) {
	// a postupne do ovladacich prvku (pictureBoxu) do jejich property Tag vlozime index ze stringu (tj. pro PB s index 0 tam dame 1, PB1<-1, PB2<-2, PB3<-2, ...
	panel1.Controls[i].Tag = int.Parse(zamichane[i].ToString());
	// a dalsi PB i znak v retzci
	i++;
}
// spust casovac
timer1.Start();
        

private void pictureBox1_Click(object sender, EventArgs e)
{
	// pri kliknuti na obrazek nejprve ziskej referenci, na ktery jsme kliknuli
	PictureBox obrazek = (PictureBox) sender;
	// a nasledne mu nastav obrazek z imageListu dle nastaveni v tagu, ktere jsme si udelali viz vyse
	obrazek.Image = imageList1.Images[(int)obrazek.Tag];
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Jak pochopit zadání? — založil Ondřej Sládek

PictureBox — založil Wabbit

Picturebox position ? — založil superman

PictureBox a radioButton — založil H0nzin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý