Rada s knihovnami – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rada s knihovnami – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada s knihovnami – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Oromis0
Duch
18. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, ve škole jsme začali C (ve visual studiu), docela mi to i šlo až do doby (jako jedinýmu ve třídě), než jsem dostal úkol zavolat funkci přes knihovnu -- učitel už s námi rezignoval, takže dostat z něj radu prostě nejde.... i přes různé rady se mi ten úkol nedaří...dám sem takovej příklad, na kterém jsem to zkoušel:

vytvořil jsem si soubor objemy.cpp zdrojový soubor s funkcí   Vkr:

#if !defined( OBJEMY_H )
#include "objemy.h"
#endif
#include "stdafx.h"


float Vkr(float a,float b,float c)
{

float V;

V=a*b*c;

return V;
}

pak hlavičkový soubor objemy.h:

#ifndef _OBJEMY_H_
#define _OBJEMY_H_
#include "objemy.h"

#endif
float Vkr(float a, float b, float c);

no a pak chci funkci Vkr zavolat v programu:

#include "stdafx.h"
#include "objemy.h"
#include "stdio.h"
int main()
{
float a,b,d;
scanf("%f %f %f",&a,&b,&d);
char c;
printf("objem kvadru je %f", Vkr(a,b,d));
scanf("%c",&c);
return 0;
}

ale vypíše to chyby: error LNK2019: Unresolved external symbol _main referenced in function __tmainCRTStartup

                              fatal error LNK1120: 1 unresolved externals

co dělám špatně? Všechny soubory mám v jedné složce...díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.42.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 3. 2012   #2
-
0
-

Minimalne:

v objemy.cpp urcite nemusi byt #if !defined ...

nejspis ani stdafx.h

V objemy.h na 100% nepotrebujes includovat samo sebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
18. 3. 2012   #3
-
0
-

#1 Oromis
Ve Visual Studiu založ nový projekt - konzolová aplikace a zaškrtni "Empty project". Potom ti to již pojede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Rada — založil JuReeeC

Rada — založil Bunnysh

Rada — založil Martin

Rada — založil Marek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý