Vetvenie if else... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vetvenie if else... – C / C++ – Fórum – Programujte.comVetvenie if else... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
stif+1
Stálý člen
19. 3. 2012   #1
-
0
-

Dobrý ďeň!

Nakoľko saom v C++ ešte začiatočník obraciam sa na Vás z otázkou:Dá sa nejako vetviť cyklus if else napr.:

cout<<"Zadajte položku pre editáciu:"
int uzivatelova_polozka
cin>>uzivatelova_polozka

if(uzivatelova_polozka == papier)
cout<<"Zadajte novú cenu:"
int cena_2
cin>>cena_2
cena=cena_2

if(uzivatelova_polozka == pero)
cout<<"Zadajte novú cenu:"
int cena_3
cin>>cena_3
cena_1=cena_2
 atď...........................

Alebo na to existuje iný cyklus....?

Vopred ďakujem za odpoveď!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 stif 1) není to cyklus

2) máš tam mnoho chyb

cout<<"Zadajte položku pre editáciu:";
int uzivatelova_polozka;
cin>>uzivatelova_polozka;

if(uzivatelova_polozka == papier) {
	cout<<"Zadajte novú cenu:";
	int cena_2;
	cin>>cena_2;
	cena=cena_2;
} else if ( .... ) {
}
.... atd...

nebo můžeš použít switch:

int polozka;
cin >> polozka;
switch( polozka ) {
	case PERO:
		...
		break;
	case TUZKA:
		...
		break;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
19. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 crazy
ďakujem za rady ale neviem ako funguje switch kde by som to mohol zistiť...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 3. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
19. 3. 2012   #5
-
0
-

#4 crazy
Ďakujem za rady ide ešte o jednu vec robim program kde uživatel pridá nazvy a cenu produktu to sa uloží do štruktúry potom sa vipíše spíta sa či chce užívateľ niektorú položku upraviť uživateľ to upravý  potom sa znovu zobrazý tabuľka(produkt...cena)opýta sa či chce pripísať dph. potom znova vypíše tabulku da stlačit pre ukonšenie nejaké písmeno(q||e) ya4ne odpo49tavanie a koniec to je zdroják :

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];

int main()
{


char a_n;

int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}    
    
cin.get();
cin.get();

return 0;

}

ďalej neviem... ako to urobiť....????????????????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 3. 2012   #6
-
-1
-
Mimo téma

#5 stif
to pole těch produktů bude potřeba alokovat dynamicky...

koukni se na operátory new a delete

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #7
-
0
-

Ďakujem za rady ide ešte o jednu vec robim program kde uživatel pridá nazvy a cenu produktu to sa uloží do štruktúry potom sa vipíše spíta sa či chce užívateľ niektorú položku upraviť uživateľ to upravý  potom sa znovu zobrazý tabuľka(produkt...cena)opýta sa či chce pripísať dph. potom znova vypíše tabulku da stlačit pre ukonšenie nejaké písmeno(q||e) ya4ne odpo49tavanie a koniec to je zdroják :
 

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];
int main()
{


char a_n;
int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
 
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
else dalsie=i;
}
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}   
   
cin.get();
cin.get();

return 0;
}

ďalej neviem... ako to urobiť....????????????????????


Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #8
-
0
-

prosííííííííííííííííííííííííííííííííííííím:

#7 stif:::::

Ďakujem za rady ide ešte o jednu vec robim program kde uživatel pridá nazvy a cenu produktu to sa uloží do štruktúry potom sa vipíše spíta sa či chce užívateľ niektorú položku upraviť uživateľ to upravý  potom sa znovu zobrazý tabuľka(produkt...cena)opýta sa či chce pripísať dph. potom znova vypíše tabulku da stlačit pre ukonšenie nejaké písmeno(q||e) ya4ne odpo49tavanie a koniec to je zdroják :
 
#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];
int main()
{


char a_n;
int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);

cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
else dalsie=i;
}
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}  
  
cin.get();
cin.get();

return 0;
}

ďalej neviem... ako to urobiť....????????????????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
20. 3. 2012   #9
-
0
-

#8 stif
začni tou dynamickou alokací, jak jsem ti říkal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #10
-
0
-

#9 crazy
jasné, ale hľadal som na internete to new a delete...ale nikde nič...zakúpil som si knihu Mistrovství v C++...

mohol by si mi to nejak vysvetliť...s tých názvou som pochopil že sa jedná o vymazovanie a prepisovanie premenných z vopred uloženými údajmi...skúsim sa v tom ešte pošprtať ako by to šlo...prosím napíš mi nejaké vysvetlenie prípadne odkaz na tie new-delete...vopred ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #11
-
0
-

ešte jedná vec mám to vôbec robiť cez štruktúru?našiel som to new a delete...a z toho vyplíva, že to asi cez štruktúru nepôjde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #12
-
0
-

zjistil si snad neco co mi uniklo? napriklad ze new nefunguje se strukturama? nebo z jakeho duvodu mas pocit ze to nepujde pres struktury?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #13
-
0
-

#12 KIIV
to druhé...mám pocit, že to nepôjde...alebo?,

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #14
-
0
-

proc by nemelo? co je lepsi - struct je stejne jako class (s rozdilem ze defaultni je tam vsechno public a v class je vsechno defaultne private) takze klidne muzes vyrobit i konstruktory, destruktory....

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #15
-
0
-

#14 KIIV

...takze klidne muzes vyrobit i konstruktory, destruktory....

lenze ako?????...velmi neviem...


Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #16
-
0
-

???????????????????????????????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
devilfish0
Stálý člen
20. 3. 2012   #17
-
0
-

Co ako? Ako vyrobit konstruktory?

struct Priklad
{
  public:
	Priklad();
	//konstruktor
	~Priklad();
	//destruktor
};
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.120.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #18
-
0
-

tak vetsinou to vypada: 

struct testStruct {
  int a;
  int b;

  //konstruktor:
  testStruct() { a=0; b=0; }

  // pretizeny konstruktor:
  testStruct(int _a, int _b) { a=_a; b=_b; }

};

.....

testStruct * polozka = new testStruct(10,12); // nastavi rovnou polozky ... 


delete polozka; // vola implicitni destruktor... explicitni vypada ~testStruct() { ... }  ve strukture
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #19
-
0
-

nejako takto???????:

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];

int main()
{


char a_n;

int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}   

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete editovat nejaku polozku(A/N)?";

int hej; 
if (hej == 'A'){ 
int * cena = new int;   
delete cena; 

cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get(); 
}
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
} 
   
cin.get();
cin.get();

return 0;

}

???????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #20
-
0
-

prepáč takto?????:

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];

int main()
{


char a_n;

int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}   

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete editovat nejaku polozku(A/N)?";

int hej; 
if (hej == 'A'){ 
int * cena = new int;   
delete cena; 

char * meno[40] = new char;   
delete meno[40]; 

cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get(); 
}
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
} 
   
cin.get();
cin.get();

return 0;

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #21
-
0
-

ale ani toto nefunguje píše nejaké 4 chyby...ako?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #22
-
0
-

prosím pomôžte

...........................................________........................
....................................,.-""...................``-.,..................
.............................,.-"..................................."-.,............
.........................,/...............................................":,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:-;........./.....
..............?.....__.........................................:".........../.....
............./__.(....."~-,_..............................,:`........../........
.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}...........
...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../............
...,,,___.\`~,......"~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=--,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\..............

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #23
-
0
-

chyb je tam hromada... facepalm se hodi ale ne u tebe :D

napriklad: char * meno[40] = new char;  ... ee tudy cesta nevede

mozna tak    char * meno = new char[40]; ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #24
-
0
-

#23 KIIV
aké konkrétne(chyby)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #25
-
0
-

ak chcem spustiť, tak mi stále červenou označi:

else dalsie=i;

prečo?????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #26
-
0
-

co kdyby si je sem taky vypsal? mam prilis velkou rymicku abych to kopiroval, kompiloval a snazil se desifrovat "co tim autor sakra myslel" ? :D

a jednu sem uz hodil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #27
-
0
-

else ti to oznaci protoze je mimo kontext jakyhokoliv ifu...

if (...) {

  else balbla;

}

neni uplne ... richtig

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #28
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #29
-
0
-

in function 'int main()':
expected primary-expression before "else"

type 'char' argument given to 'delete', expected pointer

expected '}' at end of input...

to je všetko...tú prvú som už opravil

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #30
-
0
-

delete meno[40];  ee ->   delete [] meno;  (samo pokud si to opravil pred tim)

jen je to klasicky "WTF?"

a ta posledni chyba: nauc se odsazovani, najdes chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #31
-
0
-

expected '}' at end of input...------------------ tú chybu som už opravil zostáva:

expected primary-expression before "else"

expected ';' before "else"

toto už fakt neviem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2012   #32
-
+1
-
Zajímavé

Tak jeste jednou:

#27

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
meqi+1
Newbie
20. 3. 2012   #33
-
+1
-
Zajímavé

No... tohle bych spíš řešil přes lineární seznam, ale vzhledem k tomu, že děláš chyby úplně v základech, tak bych si na tvém místě ještě něco četl, než něco začneš dělat

Jinak takto by mohl vypadat lineární seznam (práce na cca 5min), nědělal jsem žádný ošetření, jen aby byl vidět princip... 

#include <iostream>

using namespace std;

struct Product
{
    char* name;
    int price;
    struct Product* next;
};

static Product* first;
static Product* actual;

void addProduct(char* name, int price)
{
    Product* p = new Product;
    p->name = name;
    p->price = price;
    p->next = 0;

    if (!first) first = p;
    else actual->next = p;
    actual = p;
}

void editProduct(char* findName, int newPrice)
{
    Product* tmp = first;

    while (tmp)
    {
        if (!strcmp(tmp->name, findName))
        {
            tmp->price = newPrice;
            return;
        }
        tmp = tmp->next;
    }
}

void showProducts()
{
    Product* tmp = first;

    while (tmp)
    {
        cout << tmp->name << " = " << tmp->price << endl;
        tmp = tmp->next;
    }
}

void deleteProducts()
{
    while (first)
    {
        Product* tmp = first->next;
        delete first;
        first = tmp;
    }
}

int main()
{
    addProduct("Jabka", 20);
    addProduct("Hrusky", 30);

    editProduct("Jabka", 50);

    showProducts();
    deleteProducts();

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #34
-
0
-

   

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];

int main()
{


char a_n;

int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
}
else dalsie=i;


for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}   

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete editovat nejaku polozku(A/N)?";

int hej; 
if (hej == 'A'){ 
int * cena = new int;   
delete cena; 

char * meno = new char[40];   
delete [] meno;; 

cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get(); 
}
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
} 
   
cin.get();
cin.get();

return 0;

}}

program sa už spustil...ale...napíšem počet produktov, potom vytvorím ďalší produkt atď. potom keď zadám všetky produkty tak mi vypíše tie produkt a potom nejaké nezmyselné znaky...ďalej vypíše chcete editovať nejakú položku...dám A a program mi vypne...neviete prečo???????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #35
-
0
-

#33 meqi
tak toto je namňa veľmi veľa...som na dosť slabej úrovni... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #36
-
0
-

Prosim Vás ako nato...cez štruktúru???...neviem trápim sa s tým celý deň...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
20. 3. 2012   #37
-
0
-

#37 stif
ano, přes strukturu (nebo třídu) to záleží na tobě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
20. 3. 2012   #38
-
0
-

#38 crazy
to tu už bolo...ale ako???...neviem...:

program sa už spustil...ale...napíšem počet produktov, potom vytvorím ďalší produkt atď. potom keď zadám všetky produkty tak mi vypíše tie produkt a potom nejaké nezmyselné znaky...ďalej vypíše chcete editovať nejakú položku...dám A a program mi vypne...neviete prečo???????

nejde to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
21. 3. 2012   #39
-
0
-

robil som to 4 hodiny...skúšam ďalej ale tále ten istí problém:#39 stif
ako by to mohlo byť...ako mám pokračovať...? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 3. 2012   #40
-
0
-

4 hodiny si zkousel jen najit 4 trivialni chyby, stale ses jeste ani neuracil to poradne odsadit...

a smeti pri tisku retezce je ze zasady kdyz clovek neumi ukoncovat retezce, nebo dokonce smata mimo spravnou pamet a prepisuje si data ktery nechce... (aka: rezat si pod sebou vetev nebo strelit si do vlastni nohy... )

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
21. 3. 2012   #41
-
+1
-
Zajímavé

#40 stif
Nechápu, že to řešíš takovou dobu...
1) nauč se odsazovat, takto je to dost nepřehledné a lehce něco přehlídneš
2) děláš chyby v základech, napřed si přečti nějakej tutoriál, jinak ti můžeme radit cokoli a stejně ti to bude prd platný...
3) měl jsem teď pár minut čas, tak jsem ti splácal to, co řešíš 

#include<iostream>

using namespace std;

struct Produkt
{
    char nazev[40];
    int cena;
};

int main()
{
    Produkt* produkty;
    int maxPocetProduktu;
    int aktualniPocetProduktu = 0;

    cout << "Zadejte pocet produktu: ";
    cin >> maxPocetProduktu;

    produkty = new Produkt[maxPocetProduktu];

    while (aktualniPocetProduktu < maxPocetProduktu)
    {
        cout << "Chcete pridat produkt? (a/...): ";

        char vyber;
        cin >> vyber;

        if (vyber == 'a')
        {
            Produkt novejProdukt;
            char* nazevProduktu;
            int cenaProduktu;

            cout << "Zadej nazev produktu: ";
            cin >> nazevProduktu;
            strcpy(novejProdukt.nazev, nazevProduktu);

            cout << "Zadej cenu produktu: ";
            cin >> cenaProduktu;
            novejProdukt.cena = cenaProduktu;

            *(produkty + aktualniPocetProduktu++) = novejProdukt;
        }
        else break;
    }

    for (int i = 0; i < aktualniPocetProduktu; i++)
    {
        cout << (produkty + i)->nazev << " za " << (produkty + i)->cena << endl;
    }
    return 0;
}

Až na hlavní pole je vše řešený staticky, abych se přiblížil tomu, co si tu řešil... jinak jsem nic neošetřoval, jen ukazuju jak můžeš přidávat produkty do pole struktůr
Doufám, že tohle nějak pomůže...

PS: Pokud ti něco nejde, tak to vždy vyhodí nějakou hlášku.. takže si čti chyby popř. použij debug a dokážeš jednoduchý pole udělat i sám  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
stif+1
Stálý člen
21. 3. 2012   #42
-
0
-

#42 ingiraxo
V prvom rade ďakujem za tvoj čas!

Dlho to riešim preto lebo som v tom len začiatočník...za týždeň mi dojde kniha Mistrovství v C++ takže už by to malo byť ľahšie (doteraz som  sa učil cez tutoriál na tejto stránke...).Ešte raz ďakujem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
21. 3. 2012   #43
-
0
-

#41 KIIV

4 hodiny si zkousel jen najit 4 trivialni chyby, stale ses jeste ani neuracil to poradne odsadit...

nie tak celkom...4 hodiny včera...4 hodiny dnes=8 hodin...nemyslel som včerajšok...dnes tu sedím od 13,00...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 3. 2012   #44
-
+2
-
Zajímavé

kazdopadne je skoda ze si to dostal vyresene.. tendle zpusob ti vlastne neda vubec nic... clovek se z toho nic nenauci (urcite ne zacatecnik) - a az zacnes delat neco dalsiho, tak se zase vykasles na odsazovani, studium co jak funguje a tak...

z hlediska pedagogickeho proste nula ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
21. 3. 2012   #45
-
0
-

#45 KIIV
priznám sa, že som sa prinútil na ten zdroják nepozerať(-:...chcel som iba rady...zachvíľu mi príde publikácia:Mistrovství v C++...takže hor sa na vec!!!...vaše rady budem ešte potrebovať...podarilo sa mi prejsť prvú métu tzn. zadať položky a následne editovať...potom ostáva ešte prirátať DPH....odpočítať koniec... q pre ukončenie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
21. 3. 2012   #46
-
0
-

#45 KIIV
Já bych sem nedal řešení, ale když se toto téma řeší celkem delší dobu, jak jsem si řekl, že mu napíšu aspoň to přidávání do pole... je mi jasný, že nejlepší způsob je dělat věci sám, ale kolikrát i dobrej programátor když se nad něčím zasekne, tak je rád za vyřešenou část kódu, díky který se to aspoň může naučit a vyřeší to problém =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 3. 2012   #47
-
+1
-
Zajímavé

#47 ingiraxo
v pohode... nekdy je to jednodussi :)

kazdopadne kdyz clovek resi hodne dlouho nejakou kravinu tak si to pro priste i zapamatuje ...

kdyz mu to nekdo vyresi tak casto ani neprojde ten kod co mu dal a nezamysli se proc je tam todle, proc todle a je to takto ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
21. 3. 2012   #48
-
0
-

#48 KIIV
každopádne si všetky zdrojáky prejdem a rozoberiem prečo je to tak a tak...väčšinou sa to snažím urobiť sám, ale niekedy...myslím, že to chápeš... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
_Tomas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
21. 3. 2012   #49
-
0
-

Ak si si kúpil knihu MvC++ prečo ju nezačneš čítať? Všetko v nej máš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.28.–
stif+1
Stálý člen
22. 3. 2012   #50
-
0
-

#50 _Tomas
dojde mi o týždeň...už som to spomenul či nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
28. 3. 2012   #51
-
0
-

no chlapci tak trápil som sa s tým celý ďeň a vyšlo toto pritom je to iba zadanie mena a je to horibilne dlhe!!!:

#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
    cout<<"Zadajte prosim pocet produktov vasho noveho obchodu(max.10):";
    int pocet;
    cin>>pocet;
    
if(pocet == 1)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno1_1[15];
cin>>meno1_1;
}

if(pocet == 2)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno2_1[15];
cin>>meno2_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno2_2[15];
cin>>meno2_2;
}

if(pocet == 3)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno3_1[15];
cin>>meno3_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno3_2[15];
cin>>meno3_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno3_3[15];
cin>>meno3_3;
}

if(pocet == 4)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno4_1[15];
cin>>meno4_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno4_2[15];
cin>>meno4_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno4_3[15];
cin>>meno4_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno4_4[15];
cin>>meno4_4;
}

if(pocet == 5)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno5_1[15];
cin>>meno5_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno5_2[15];
cin>>meno5_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno5_3[15];
cin>>meno5_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno5_4[15];
cin>>meno5_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno5_5[15];
cin>>meno5_5;
}

if(pocet == 6)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno6_1[15];
cin>>meno6_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno6_2[15];
cin>>meno6_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno6_3[15];
cin>>meno6_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno6_4[15];
cin>>meno6_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno6_5[15];
cin>>meno6_5;

cout<<"Zadajte prosim nazov 6. produktu:";
char meno6_6[15];
cin>>meno6_6;
}

if(pocet == 7)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno7_1[15];
cin>>meno7_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno7_2[15];
cin>>meno7_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno7_3[15];
cin>>meno7_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno7_4[15];
cin>>meno7_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno7_5[15];
cin>>meno7_5;

cout<<"Zadajte prosim nazov 6. produktu:";
char meno7_6[15];
cin>>meno7_6;

cout<<"Zadajte prosim nazov 7. produktu:";
char meno7_7[15];
cin>>meno7_7;
}

if(pocet == 8)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno8_1[15];
cin>>meno8_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno8_2[15];
cin>>meno8_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno8_3[15];
cin>>meno8_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno8_4[15];
cin>>meno8_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno8_5[15];
cin>>meno8_5;

cout<<"Zadajte prosim nazov 6. produktu:";
char meno8_6[15];
cin>>meno8_6;

cout<<"Zadajte prosim nazov 7. produktu:";
char meno8_7[15];
cin>>meno8_7;

cout<<"Zadajte prosim nazov 8. produktu:";
char meno8_8[15];
cin>>meno8_8;
}

if(pocet == 9)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno9_1[15];
cin>>meno9_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno9_2[15];
cin>>meno9_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno9_3[15];
cin>>meno9_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno9_4[15];
cin>>meno9_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno9_5[15];
cin>>meno9_5;

cout<<"Zadajte prosim nazov 6. produktu:";
char meno9_6[15];
cin>>meno9_6;

cout<<"Zadajte prosim nazov 7. produktu:";
char meno9_7[15];
cin>>meno9_7;

cout<<"Zadajte prosim nazov 8. produktu:";
char meno9_8[15];
cin>>meno9_8;

cout<<"Zadajte prosim nazov 9. produktu:";
char meno9_9[15];
cin>>meno9_9;

cout<<"Zadajte prosim nazov 10. produktu:";
char meno9_10[15];
cin>>meno9_10;
}
    
if(pocet == 10)
{
cout<<"Zadajte prosim nazov 1. produktu:";
char meno10_1[15];
cin>>meno10_1;

cout<<"Zadajte prosim nazov 2. produktu:";
char meno10_2[15];
cin>>meno10_2;

cout<<"Zadajte prosim nazov 3. produktu:";
char meno10_3[15];
cin>>meno10_3;

cout<<"Zadajte prosim nazov 4. produktu:";
char meno10_4[15];
cin>>meno10_4;

cout<<"Zadajte prosim nazov 5. produktu:";
char meno10_5[15];
cin>>meno10_5;

cout<<"Zadajte prosim nazov 6. produktu:";
char meno10_6[15];
cin>>meno10_6;

cout<<"Zadajte prosim nazov 7. produktu:";
char meno10_7[15];
cin>>meno10_7;

cout<<"Zadajte prosim nazov 8. produktu:";
char meno10_8[15];
cin>>meno10_8;

cout<<"Zadajte prosim nazov 9. produktu:";
char meno10_9[15];
cin>>meno10_9;

cout<<"Zadajte prosim nazov 10. produktu:";
char meno10_10[15];
cin>>meno10_10;
}
cin.get();
cin.get();

return 0;

}

avšak toto nema absolutnu buducnost ako to mam vyriešiť cez tie štruktúry????ja som to urobil tak ale nefunguje to: 

#include<iostream>
using namespace std;

struct produkty
{
char meno[40];
int cena;
}produkt[40];

int main()
{


char a_n;

int dalsie;
cout<<"Zadajte prosim pocet produktov:";
cin>>dalsie;
produkty produkt[dalsie];
for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete vytvorit dalsi produkt?(A\N):";
cin >> a_n;
cin.get();

if(a_n == 'A'){
cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get();
}
else dalsie=i;


for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
}   

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"Chcete editovat nejaku polozku(A/N)?";

int hej; 
if (hej == 'A'){ 
int * cena = new int;   
delete cena; 

char * meno = new char[40];   
delete [] meno;; 

cout << "Zadajte prosim meno produktu:";
cin.getline(produkt[i].meno,40);
  
cout<<"Zadajte prosim cenu produktu:";
cin>>produkt[i].cena;
cin.get(); 
}
else dalsie=i;
}

for (int i=0;i<dalsie;i++)
{
cout<<"_______________________________________________________\n"<<produkt[i].meno<<produkt[i].cena<<" ";
} 
   
cin.get();
cin.get();

return 0;

}}

prosim vás opravte mi to niekto aby to bolo funkčné aby som sa to naučil...vždy som sa učil z urobených zdrojakov viac som sa naučil...prosim...


Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 3. 2012   #52
-
0
-

#51 stif

int * cena = new int;   
delete cena; 

char * meno = new char[40];   
delete [] meno;; 

co má tohle za smysl? Alokuješ si paměť a hned ji zase uvolníš?

a pokud se nemýlím, tak už ti to výše někdo napsal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
28. 3. 2012   #53
-
0
-

#52 crazy
ale veď som to urobil ako ste kázali ale ako to urobiť aby to fungovalo stými new delete???

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
28. 3. 2012   #54
-
0
-

#53 stif
Absolutně nechápu co furt řešíš.. tolikrát jsme ti to tady řekli i napsali a ty stále děláš to samí a hledáš problém... ve #41 příspěvku jsem ti to i napsal jak to má zhruba být... a teď tě popravdě nechci nijak odrazovat, ale možná by bylo dobrý zkusit pro začátek jinej (snažší) jazyk, protože se mi trochu zdá, že tudy moc cesta nevede (aspoň zatím) =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
stif+1
Stálý člen
28. 3. 2012   #55
-
0
-

#54 ingiraxo
aký jazyk by si odporučil?podľa mňa nieje riešenie stále klesať...chápem triedem, poliam, funkciam, pointerom atď. ale...nechápem tým nenormálnym štruktúram...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
28. 3. 2012   #56
-
0
-

#41 ingiraxo
počkaj fakt máš pravdu...ja som to vtedy nečítal už tomu chápem...ale...keď to spustím tak to po zadaní prvého produktu zamrzne a skončí...čo s tým?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
28. 3. 2012   #57
-
0
-

Co nechápeš na struktůrách? Však třída a struktůra je úplně to samí, jen to je jinak pojmenovaný a jedinej rozdíl je, že struktůra má defaultně všechno public a třída private...

Pokud to zamrzne a skončí, tak by možná bylo dobrý se zeptat debugu...

Jinak jazyk bych doporučil nějakej, co má podobnou syntax, např. C# (sice Java by taky šla, ale na tu nesahej - hnus) =D

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
stif+1
Stálý člen
29. 3. 2012   #58
-
0
-

#57 ingiraxo
odchádzať od C++ nechcem ani nebudem...načo...a s tým debugom ...nič tam nepíše žiadna chyba...inka by to ani nespustilo

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 3. 2012   #59
-
+1
-
Zajímavé

dej sem aktualni kod... ten co vidim naposledy je zase nijak neodsazovanej, nesmyslnej (hlavne zase zabehly "else") a pri trose stesti "zamrznuti" je to  cin.get()  a  konec   return 0!!!!!

takze uz konecne zacni pouzivat to zasrany odsazovani, jinak navrhuju zamknout vlakno protoze to je jen ztrata casu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
30. 3. 2012   #60
-
0
-

#59 KIIV
Ako myslíš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 3. 2012   #61
-
0
-

jj myslim si to...  to cos popsal za chybu je jen dalsi ze serie chyb, ktere vznikaji proto, ze nedokazes odsadit par radku podle toho, v jakem bloku nebo k jake vetvi kodu patri...

kdyz odsazujes spravne, poznas ktera zavorka k cemu patri ...  ne ze mas na konci   }}}}}}}  a babo rad co co uzavira

main() {
// je rozdil mezi:
for (i=0; i<100; i++) {
nacist1;
nacist2;

cin.get();
cin.get();
return 0;
}}
main() {
  // a:
  for (i=0; i<100; i++) {
    nacist1;
    nacist2;
    cin.get(); // ze by zahadne vytuhnuti po nacteni?????
    cin.get();
    return 0;
  }  // konec for cyklu - btw return ukoncuje main() == konec programu
}

v druhem pripade je aspon videt, ze tam mas totalni kravinu a podrezes si pod sebou vlastne vetev

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stif+1
Stálý člen
30. 3. 2012   #62
-
0
-

#61 KIIV
pracujem na kompletnej oprave...potom to tu hodim...ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
stif+1
Stálý člen
31. 3. 2012   #63
-
0
-

   

#include <iostream>
using namespace std;
int Max;

int fill_pole(double ar[], int limit);
void ukaz_pole(double ar[], int n);
void prehodnot(double pre, double ar[], int n);

int main()
{
   
   
   cout<<"Zadajte pocet produktov:";
   cin>>Max;
   double vlastnosti[Max];
   int velkost = fill_pole(vlastnosti, Max);
   ukaz_pole(vlastnosti, velkost);
   cout << "Zadajte dph: ";
   double faktor;
   cin >> faktor;
   prehodnot(faktor, vlastnosti, velkost);
   ukaz_pole(vlastnosti, velkost);
   cout << "Hotovo.\n";
       
   cin.get();       
   cin.get();
   return 0;
}

int fill_pole(double ar[], int limit) 
{
   char temp[10];
   int i;
   for (i = 0; i < limit; i++)
   {
      cout << "Zadajte produkt c." << (i + 1) << ": ";
      cin >> temp;
   }  
   
   double cena;
   for (i = 0; i < limit; i++)
   {
      cout << "Zadajte cenu produktu c. " << (i + 1) << ": ";
      cin >> cena;
      
   cena=ar[i]; 
   }
  

   return i;
}


void ukaz_pole(double ar[], int n)
{
   for (int i = 0; i < n; i++)
   {
      cout << "Produkt " << temp[10] << ": ";
      cout << cena << " eur";
   }
}



void prehodnot(double pre, double ar[], int n)
{
   for (int i = 0; i < n; i++)
   ar[i] *= pre;
}


je to hotove len nevypíše meno(temp) a cenu...ako na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 3. 2012   #64
-
0
-

#63 stif

cin>>Max;
double vlastnosti[Max];

toto ti funguje? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
stif+1
Stálý člen
31. 3. 2012   #65
-
0
-

#64 crazy
prečo by nemalo??

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 3. 2012   #66
-
0
-

#65 stif
pokud nemáš známou délku pole v době překladu, musíš pole alokovat dynamicky... to je to proč jsme ti říkali o dynamické alokaci a operátorech new a delete

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Ztrata Session v IE pres Iframe — založil rybar73

Iframe auto height — založil VOjta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý