Hlavicky a ich funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hlavicky a ich funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.comHlavicky a ich funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
6. 12. 2006   #1
-
0
-

nemate niekto link kde je zoznam hlaviciek a k nim prisluchajuce funkcie? viem ze je ich strasne vela tak staci len tie, ktore vy najviac vyuzivate v praxi:).. najlepsie by bolo, keby boli stranky v slovencine resp. v cestine.. (ak nemate mozu byt aj v ENG) dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Vestax0
Newbie
6. 12. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Někomu to dáno je, někomu to prostě dáno není.
Pedro0
Stálý člen
6. 12. 2006   #3
-
0
-

To mORb:na toto ti netreba vobec ani internet ;) ony tie hlavicky su ku kazdemu prekladacu ;) staci otvorit si ich a citat ... ak ti nieco nieje jasne z komentara to co robi .. tak staci vyskusat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #4
-
0
-

A nepoznate este nejaku hlavicku na pracu s aktualnym casom a datumom? A este by som sa chcel spytat ako by ste riesili v C docasne pozastavenie programu ako to je v linux BASH pomocou sleep

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
sn3d0
Věrný člen
7. 12. 2006   #5
-
0
-

NAME
usleep - suspend execution for microsecond intervals

SYNOPSIS
#include <unistd.h>

void usleep(unsigned long usec);
int usleep(unsigned long usec); /* SUSv2 */

DESCRIPTION
The usleep() function suspends execution of the calling
process for usec microseconds. The sleep may be length
ened slightly by any system activity or by the time spent
processing the call.


snad niet co dodat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #6
-
0
-

heh no pouzivam MS Visual a nejak tam tu hlavicku unistd.h nemam:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
sn3d0
Věrný člen
7. 12. 2006   #7
-
0
-

To je ina rec.. S Visualom som nerobil uz peknych par rokov, neviem co tam Microsoft pomenil, vyhodil a pridal.. V tom pripade: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dllproc/base/sleep.asp

Pozor na to ze je to Sleep nie sleep(mna to 's' a 'S' stale mililo...) Takze prilinku si kernel32.lib includni windows.h a mozes pouzivat ;)

V taktychto pripadoch je dobre pisat pre aky OS to potrebujes alebo sa zmienit ze to potrebujes pre rozne OS atd..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #8
-
0
-

jasne dike! vyskusam to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #9
-
0
-

jasne fachci to:)dik moc! keby si este mi vedel poradit nejake halivky na pracu s datumom a casom tak som uplne rad:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
sn3d0
Věrný člen
7. 12. 2006   #10
-
0
-

To mORb:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vccore98/HTML/_crt_time.asp

tu najdes dobry priklad ako pracovat s time.h
Inac ked programujes pre Windoze tak pouzivaj MSDN.. najdes tam vsetko... http://msdn.microsoft.com/library/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #11
-
0
-

jasne nieco ako PHP manual:) take nieco som potreboval dik:) nasiel som tam aj zoznam hlaviciek.. skor ale pre c++, napr. stdio.h tam som tam nevidel..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #12
-
0
-

ozaj a este nieco ma napadlo... ja si len tak robim programy v console app. a chcel by som vediet ci nieje aj v c podobny prikaz ako v SHELLi clear pre vycistenie obrazovky..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Pedro0
Stálý člen
7. 12. 2006   #13
-
0
-

To mORb: system("cls");

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Milan0
Stálý člen
8. 12. 2006   #14
-
0
-

ja som si v linux shell naskriptoval budik a chcel som to vyskusat aj v C (MS Visual), ale vypisuje mi chybu ked chcem porovnat zadany cas s aktualnym casom (_strtime(akt_cas)) if (cas=akt_cas && datum=akt_datum)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
sn3d0
Věrný člen
8. 12. 2006   #15
-
0
-

no ak to porovnavas s = a nie s == tak niet divu :).. dalsia vec... ak akt_cas a akt_datum su struktury.. a obsahuju nejake milisekundy.. tak radsej porovnavaj len neiktore zlozky struktury(hodiny minuty sekundy..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Milan0
Stálý člen
8. 12. 2006   #16
-
0
-

no ja som to skusal aj s == ale aj tak sa potom cyklus while nezastavil.. ked vypisem akt_cas a akt_datum tak datum je v tvare 12/08/06 a cas 13:50:25 tak som myslel ze ked datum a cas zadam presne v tomto tvare tak to bude fungovat.. no nejak mi to nejde.. hodim sem cely kod:



#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <windows.h>

void main(void) {

char datum[128],cas[128],akt_datum[128],akt_cas[128];
int a,b;
printf("Zadajte datum v tvare MM/DD/RRn");
scanf("%s",&datum);
printf("Zadajte cas v tvare HH:MM:SSn");
scanf("%s",&cas);
while (datum != akt_datum && cas != akt_cas) {
Sleep(1000);
system("cls");
_strtime(akt_cas);
_strdate(akt_datum);
printf("Datum:ttt%sn",akt_datum);
printf("Cas:ttt%snnnnn",akt_cas);
printf("Budik je nastaveny na:n");
printf("Datum:tt%sn",datum);
printf("Cas:tt%sn",cas);
printf("Cakam....n");
if (datum == akt_datum && cas == akt_cas){
for (a=0; a<=5;a++){
printf("JE CAS VSTAVATan");
}
if (a=5){
printf("Ukoncujem program");
for (b=0;b<=5;b++){
printf(".");
}
if (b=5){
exit(1);
}
}
}
}

}


ten BASH skript si mozes pozriet tu: http://www.pacienti.sk/index.php?page=bash_budik ten fungoval v pohode

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
sakalik
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
8. 12. 2006   #17
-
0
-

cas != akt_cas bude vzdy pravda lebo ti porovnavas char* != char* ak kedze ide o dve polia tak budu mat urcite inu adresu
ak chces porovnat retazce tak strcmp(cas,akt_cas)!=0

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
8. 12. 2006   #18
-
0
-

aha jasne.. som popleteny lebo v bash sa stringy mozu porovnavat znamienkami:) parada uz mi to vsetko slape.. dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý