Matlab-aproximace funkce – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Matlab-aproximace funkce – Matematika – Fórum – Programujte.comMatlab-aproximace funkce – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Dana
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám zadané hodnoty x a y a mám aproximovat fci f(x) = c1x^M + c2x^M−1 + ... + cM+1, M=1 pomocí metody nejmenších čtverců a určit součet čtverců odchylek. Něco jsem se snažila vypracovat, ale to znázornění 3D a vykreslení vrstevnice asi není dobře, mohl by mi někdo poradit, co s tím?

clear all;close all;clc;
%Aproximace polynomem
x=[0.1 0.3 0.4 0.6 0.9]';
y=[1.1 2.9 2.9 4.3 3.5]';
c=polyfit(x,y,1);
    xx=[0:0.05:1.5]';f=polyval(c,xx);
    figure(1);
    plot(xx,f)
    hold on;
    %stem(x,y,'r');
    hold off;
   
   
   a1=2:0.1:4;
   a2=2.5:0.1:4.5;
  
    for i=1:21;
        for j=1:21
            S(i,j)=sum((a1(j)*x+a2(i)-y).^2)
        end
    end
    subplot(2,2,2);plot(xx,f);hold on;stem(x,y)
    hold off;
    subplot(1,2,1);meshc(a2,a1,S);grid on;
    subplot(2,2,4); contour(a2,a1,S);

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.33.10.–
stif+1
Stálý člen
22. 3. 2012   #2
-
-1
-
Mimo téma

#1 Dana
mohla by si to opísať podrobnejšie?V akom jazyku to píšeš keď to dávaš do rubriky matematika??

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.254.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Dana
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 3. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Píšu to v Matlabu, bylo to psané v nadpisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Funkce v MATLAB — založil JoeyHrůša

Aproximace plochy — založil MathMan

Aproximace - Diferenciál — založil djanosik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý