PHP5 - OOP třídy - vypsání hodnoty (deklarace mimo třídu) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP5 - OOP třídy - vypsání hodnoty (deklarace mimo třídu) – PHP – Fórum – Programujte.comPHP5 - OOP třídy - vypsání hodnoty (deklarace mimo třídu) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sunucu
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 3. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

pro názornost jsem vytvořil tento mini kód, aby jste pochopili, co potřebuji. Jde mi o to, abych vypsal obsah $this->db v třídě General, které se naplní v třídě Database. Tzn, chci vypsat 'foo'...

Můžete mi, prosím, poradit, jak tento mini script upravit, abych dosáhl výsledku, který potřebuji? Důležité je, že hodnota 'foo' se přiřazuje až mimo třídu, což mi právě dělá problém... Kdyby to bylo uvnitř třídy tak by to bylo bez problému...

Děkuji.


[pre]
Class Database {
public $db;

public function __construct ($idb){
$this->db = $idb;
}

}
$db = New Database('foo');

Class General Extends Database {

public function __construct () {
echo $this->db;
}

}

$general = New General();
[/pre]
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.209.–
Reklama
Reklama
Sunucu
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 3. 2012   #2
-
0
-

#1 Sunucu
btw, chtěl bych to řešit jinak než takto: (bez použití global)


Class General Extends Database {
public function __construct () {
global $db;
echo $db->db;
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.209.–
Ugo
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 3. 2012   #3
-
0
-

zdravím, standartní chyba, motáš dohromady třídy a instance, takto to nepůjde, leda global a nebo si tam tu třídu šoupnout parametrem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.63.50.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
26. 3. 2012   #4
-
0
-

Global je hnus. Nejlepší způsob je patrně předání parametrem. 

Jde to taky udělat tak, že třídu Database uděláš statickou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.66.–
KIIV+42
God of flame
26. 3. 2012   #5
-
0
-

nebo z ni nebudes dedit ale jen si udelas spravnou instanci uvnitr ty druhy tridy...  a hlavne inicializujes!!! (coz v ukazce NEDELAS!!)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Sunucu
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 4. 2012   #6
-
0
-

Děkuji za rady, vyřešeno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý