Přihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.comPřihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Alex Candle0
Newbie
29. 3. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

chci se zeptat, jak udělat přihlašovací script tak, abych mohl udělat i profil uživatele?

Naposledy jsem vymyslel to udělat přes:

$dotaz='SELECT * FROM user WHERE jmeno="tady nevím co má být" AND heslo="tady taky ne";
$vysledek=mysql_query($dotaz);
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);

A potom už jen vypsat v profile.php třeba: $zaznam['jmeno'], atd..., ale jakmile jsem obnovil stránku, už to nešlo. Neporadili byste mi jak to přihlašování udělat?

(ten minulý script vám nemohu ukázat, už ho nemám, je dost starý)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 3. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.59.–
All you need is vision and time.
Alex Candle0
Newbie
29. 3. 2012   #3
-
0
-

#2 crazy
Nenapsal bys mi zde nějaký kód který $_SESSION obsahuje? Abych se to lépe naučil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 3. 2012   #4
-
0
-

#3 Alex Candle
 

session_start();
$_SESSION['nickname'] = "petr";


můžeš s tím pracovat jako s polem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.59.–
All you need is vision and time.
Alex Candle0
Newbie
30. 3. 2012   #5
-
0
-

Děkuju,

a teď bych potřeboval porovnat odeslané údaje s údajema v databázy. Nevíš jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
Alex Candle0
Newbie
30. 3. 2012   #6
-
0
-

 Tak jsem to vyřešil pomocí:

session_start();
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
require "./func.php";
if ($_GET["clanek"]=="prihlaseni")
{
  require "config.php";
  $id = iduzivatele($_POST["prezdivka"], $_POST["heslo"], $link);
  if ($id<>0) $_SESSION["id"]=$id;
}
elseif ($_GET["clanek"]=="odhlaseni")
{
  session_destroy();
}

Ale ještě bych potřeboval aby za každým třetím znakem se vypsala tečka. Nevíte jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Přihlašování uživatelů — založil Pavelv

Přihlašování uživatelů — založil schimpanze

Přihlašování — založil Hanka

Přihlašování. — založil Counter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý