Automaticka uprava textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automaticka uprava textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAutomaticka uprava textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
ing0
Stálý člen
30. 3. 2012   #1
-
0
-

Ahojte som vo Visual basicu zaciatocnik, pouzivam vb6 kvoli praci

moj problem je v tom ze neviem nastavit textbox aby mi upravoval vlozene udaje podla urcitych kriterii...

napr. vlozim datum vo formate 1.1.2012 a chcem aby mi ho upravil na 1. 1. 2012... proste potrebujem aby medzi bodky vlozil medzery

diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
30. 3. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

   

Private Sub TextBox1_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    TextBox1.Value = Format(TextBox1.Value, "d. m. yyyy")
End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
ing0
Stálý člen
30. 3. 2012   #3
-
0
-

vdaka za pomoc ale aj tak to nefunguje, niektore prikazi z toho mi ani nerozpozna...

nieje tento kod nahodou na .net? ja mam vb6

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
ing0
Stálý člen
30. 3. 2012   #4
-
0
-

este to upresnim...

v tom textboxe taham udaje z databazy takze je formatovany na datum, len databaza mi prijma iba format dd. mm. yyyy, mam to upravene aby mi nespadol program ked tam zadam nieco ine, no potrebujem este tento posledny a asi najzlozitejsi detail pre mna spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
30. 3. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
ing0
Stálý člen
4. 4. 2012   #6
-
0
-

to chapem len visual basic ako keby nepoznal format s medzerou za bodkou... tak vazne sa neda upravit ten textbox aby automaticky pridal medzeru

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 4. 2012   #7
-
0
-

#6 ing
V programu, který tvoříš ty se přece dá upravit cokoliv jakkoliv. Pokud to neumí interní funkce, tak se to přece můžeš napsat sám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
ing0
Stálý člen
4. 4. 2012   #8
-
0
-

no len problem je v tom co som pisal v prvom prispevku, som totiz zaciatocnik 

nieco take je teda pre mna nerealne bez pomoci

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 4. 2012   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 ing
Když odhlédnu od toho, že děláš aplikaci pracující s databází a nezvládáš tak jednoduché věci, tak vzhledem k tomu, že nevím co teda umíš ani jak to máš udělané, tak obecně: uživatel zadá datum do okénka. Na událost před opuštěním okénka napíšeš kód, který vezme řetězec z textboxu, projde ho znak po znaku a pokud najde znak "tečka", vloží za něj znak "mezera". Pak vrátí upravený řetězec do textboxu.

Jiná varianta je navázat na událost změny v okénku a uživateli "pod rukou"  tu mezeru přidat hned jak vloží znak "tečka".

Všechny potřebné informace najdeš v nápovědě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Řešení
ing0
Stálý člen
5. 4. 2012   #10
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   Odpoved

Dim strPrehladavany As String
strPrehladavany = Text5.Text
Text5.Text = Replace(strPrehladavany, ".", ". ")

tak takto jednoducho som to vyriesil

dakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
5. 4. 2012   #11
-
0
-

#10 ing
No vidíš jak jsi šikovný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Úprava textboxu — založil Jouda

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý