Programování v numerice – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Programování v numerice – Delphi – Fórum – Programujte.comProgramování v numerice – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Stasheff
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 12. 2006   #1
-
0
-

Zdar,
netuší někdo z vás? jak programově implementovat Lagrangeův polynom?
Jedno v jakém jazyce, i když pascal,delphi, c++ko, nebo matlab by byly nejlepší.
Díkes.
Btw - pokud někdo z vás na něco přijde pak mail:
stasheff@seznam.cz

apropo - kdo netuší co je Lagrangeův polynom:
Mm fci L(n) kde n je počet proměnných. Uživatel zadá hodnoty x a funkcní hodnoty v x tj.f(x).
A ten polynom je pak f(x0)* (nahoře (x-x1)*(x-x2)*...*(x-xn)/ dole (x0-x1)*(x1-x2)*...(x0-xn)) +f(x1)*(nahoře (x-x0)*(x-x2)*.../dole(x1-x0)*(x1-x2)*...*(x1-xn)) +f(x2)*atd až do f(n). N zadá uživatel.
Vůbec netuší jak začít. Nejlepší by asi bylo zadávat x a f(x) do pole, uložit do proměnné n a pak přes cyklus vygenerovat ten polynom. Potíž je v tom že netušim jak to zprovoznit,...

Pomoc se hodí.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jan ?l?gr0
Newbie
7. 12. 2006   #2
-
0
-

To Stasheff: Mus? to b?t nutn? Lagrange? Mysl?m, ?e Newton?v polynom by se implementoval sn?ze. Jestli to mus? b?t Lagrange, tak bych to ud?lal tak, jak ??k??. Pot?? je v tom, ?e bys musel vygenerovat funk?n? p?edpis pro jednotliv? baz?ln? polynomy (kter? pak p?en?sob?? funk?n? hodnotou a se?te?) co? je de facto ?prava zdrojov?ho k?du programu...

N?jak? implementace v programech pro symbolickou matematiku jsou tady http://numericalmethods.eng.usf.edu/topics/lagrange_method.html , ale o naprogramov?n? v n?jak?m procedur?ln?m programovac?m jazyce pro libovoln? stupe? jsem nesyl?el. Mo?n? by to ?lo v Prologu nebo n??em podobn?m...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Programování v C# — založil Tonda Gabriel

Programování.. — založil Fliper

Programování 2D her — založil Lorin

C# programovani — založil Siembra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý