Deklarace array v constructu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Deklarace array v constructu – Delphi – Fórum – Programujte.comDeklarace array v constructu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mlike
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
1. 4. 2012   #1
-
0
-

Chtěl bych požádat o radu. Potřebuji constructem vytvořit dynamické pole:

type
    Tzakaznik = class
    pole : array of integer;
    sloupec:integer;
    suma:integer;
    platici:string ;

    constructor Init(jmeno:string; sloupec_s:integer; penez:integer=0;
                      pole_p:array of integer);

    procedure obnovHodnoty;
    procedure seznamNakupu;
    end;

ale stále mi to píše:

[Error] pizzerie_pom.pas(12): Default value required for 'pole_p'

nevim, jak to tam dostat. Pokud jsem napsal array[0,0] tak mě to za a) vyhodilo a za b) tím to neni dynamické pole ne?? Mohl by mi někdo pomoci??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
1. 4. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
mlike
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
1. 4. 2012   #3
-
0
-

Super, funguje. Děkuju moc, Marek

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
mlike
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
1. 4. 2012   #4
-
0
-

Můžu požádat ještě o jednu radu??

překladač mi pobral toto:

type

      Dynamicarray = array of integer;
      TZakaznik = class
      Jmeno:string;
      Radek:integer;
      Sloupek:integer;
      Polozka:integer;
      Celkem:integer;
      Pokus: array of integer;

      constructor Init(Jmenozakaznika:string; CisloRadku:integer; CisloSloupku:integer;
                        JednaPolozka:integer;VsechnyPolozky:integer;pokusomyl:dynamicarray;value:integer = 0);

ale nechce mi už pobrat přiřazení:

begin
  jmeno := Jmenozakaznika;
  Radek:=CisloRadku;
  Sloupek:= CisloSloupku;
  polozka:= JednaPolozka;
  Celkem:= VsechnyPolozky;
  pokus:= pokusomyl;

na ten řádek : pokus:= pokusomyl; mi napíše

[Error] pokladna_f.pas(46): Incompatible types

nějak nevím jakej typ by to měl být

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
1. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 mlike
Mělo by tam být typ

pokus : DynamicArray;

pole šlo odjakživa přiřazovat jen jinému poli stejného typu, což není totéž jako stejně napsaná deklarace typu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Deklarace pole — založil svobodicz

Nejde deklarace proměnné — založil Bumblebee

Deklarace dvourozměrného pole C# — založil drobeczek

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý