Oddělení konce textu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Oddělení konce textu – Python – Fórum – Programujte.comOddělení konce textu – Python – Fórum – Programujte.com

 

dragon124-10
Stálý člen
2. 4. 2012   #1
-
0
-

dobrý den,

potřebuji udělat v pythonu to, že když mám webovou adresu, například
http://programujte.com/…gramujte.png, tak to "uřízne" to koncové .png a to se mi uloží do řetězce. poté se to spojí s jiným řetězcem (naváže se to na konec řetězce)

prosím poraďte. Nepodařilo se mi to vygooglit. je tu problém aby se to neodstřihlo po každé tečce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Roma
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
6. 4. 2012   #2
-
0
-

A tvůj dosavadní kód?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
dragon124-10
Stálý člen
7. 4. 2012   #3
-
0
-

no momentálně žádný nemam, protože sem netušil jak to udělat. Pokud myslíš kód aplikace do který to potřebuju tak:

#!/usr/bin/env python
# -*- coding: utf-8 -*-

import urllib.request
from tkinter import *
x = 100


def vyberSouboru():
  cekejte = Label(hlavni, text=("soubor byl úspěšně stažen"), foreground="dark green")
  cekejte.pack()

  if __name__ == "__main__":

      soubor = adresaC.get()
    
      # download file
      page = urllib.request.urlopen(adresaS.get())
      content = page.read()
      page.close()

      # save downloaded file
      output_file = open(soubor, "wb")
      output_file.write(content)
      output_file.close()

      nazev='soubor.file'
      soubor=file(nazev,'w')
      vstup=raw_input(soubor)
      soubor.write(vstup)
      soubor.close()  

hlavni=Tk()
hlavni.title(("downloader 0.1.1 (beta)"))
width=0
text1 = Label(hlavni, text=("zde zadejte adresu souboru na serveru"))
text1.pack()
adresaS=Entry(hlavni)
adresaS.pack(fill=X)
text2 = Label(hlavni, text=("zde zadejte adresu souboru a jeho název na počítači"))
text2.pack()
adresaC=Entry(hlavni)
adresaC.pack(fill=X)
download=Button(hlavni, text='download', command=vyberSouboru, background="#F1CB04")
download.pack()


hlavni.mainloop()
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý