IEnumerable <string> v parametru metody – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

IEnumerable <string> v parametru metody – .NET – Fórum – Programujte.comIEnumerable <string> v parametru metody – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jirkab0
Newbie
2. 4. 2012   #1
-
0
-

zdravim

chtel bych se zeptat jestli kdyz volam metodu, ktera ma v parametrech typ IEnumerable <string> a ja mam data pouze ve stringu jestli lze ten string nejak pretypovat na ten typ IEnumerable <string>

mam tento kod

string line;
StreamReader file = new StreamReader(@"demo.txt");
            while (( line = file.ReadLine()) != null)
            {
                IEnumerator<Kousek> kus= stroj.Delej(line);
            }

metoda Delej vypada nasledovne


IEnumerable<Kousek> Delej(IEnumerable<string> lines);

dekuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
2. 4. 2012   #2
-
0
-

Zcela bohužel přesně nerozumím vašemu dotazu. Ovšem co tak vidím, tak pokud pracujete s nějakými řetězci, nejdříve (při procházení souborem) bych si získané textové sekvence seřadil do nějaké kolekce ( List<string> ...) a potom, když potřebujete nějaké metodě nutně předávat typ IEnumerator, stačí použít funkci GetEnumerator(), která list převede na IEnumerator .

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
jirkab0
Newbie
2. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 naromax
nno ted jsem nasel ze se to ma pridavat do toho listu, takze to mam nasledovne

string line;
List<string> seznam = new List<string>();
StreamReader file = new StreamReader(@"SamplePrograms\demo1.txt");
while (( line = file.ReadLine()) != null)
{
    seznam.Add(line);
}

IEnumerator<Kus> kousek = stroj.Delej(seznam.GetEnumerator());

a to stejne nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
2. 4. 2012   #4
-
0
-

Tu metodu "Delej" jste psal sám ? Pokud ano, může být chyba zde.Dále zkuste v kódu po přečtení všech řádků ze souboru, otestovat, zde jsou v kolekci vůbec nějaké údaje.

Můžu se zeptat, co přesně děláte za aplikaci ? Třeba bych Vám byl potom schopen více pomoci, popř. navrhout alternativní postup.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
jirkab0
Newbie
2. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 naromax
takze v te kolekci nic neni, v tom stringu line je vzdycky to co tam ma byt, ale pokud dam seznam.Add(line) tak se do te kolekce stejne nic neprida. Tu metodu mam danou jedna se o domaci ukol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
2. 4. 2012   #6
-
0
-

No, tak to je jakési prapodivné. Zkuste ještě při vkládání do té kolekce překonvertovat proměnou line s pomocí metody ToString()...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
jirkab0
Newbie
2. 4. 2012   #7
-
0
-

uz jsem to vyresil, ale dekuji za navedeni na tu kolekci List<string> pres tu jsem to vyresil

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.52.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
3. 4. 2012   #8
-
0
-

Ano, není zač...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.80.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý