Rada – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rada – Pascal – Fórum – Programujte.comRada – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

JuReeeC
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 4. 2012   #1
-
0
-

Chci se zeptat, toto je program napsaný v Pascalu?

program CISLA14(VSTUP,VYSTUP);
const N=20; {počet čísel}
type CIS=array[1..N] of real;
var  I,J:integer;
   CISLA:CIS;
   VSTUP,VYSTUP:text;
begin
assign(VSTUP,'cisla.dat');
assign(VYSTUP,'cisla.vys');
reset(VSTUP);
rewrite(VYSTUP);
writeln(VYSTUP,' Zadaných 20 čísel:');
writeln(VYSTUP);
for I:=1 to N do begin
  read(VSTUP,CISLA[I]);
  write(VYSTUP,CISLA[I]:8:2);
  if (I mod 5)=0 then writeln(VYSTUP);
end;
writeln(VYSTUP);
{v opačném pořadí}
writeln(VYSTUP,' Zadaných 20 čísel v opačném pořadí:');
writeln(VYSTUP);
for I:=N downto 1 do begin
  write(VYSTUP,CISLA[I]:8:2);
  if ((I-1) mod 5)=0 then writeln(VYSTUP);
end;
writeln(VYSTUP);
{všechna čísla menší než číslo první}
writeln(VYSTUP,' Všechna čísla menší než číslo první t.j.:',CISLA[1]:8:2);
writeln(VYSTUP);
J:=0;
for I:=2 to N do
  if CISLA[I]<CISLA[1] then begin
   J:=J+1;
   write(VYSTUP,CISLA[I]:8:2);
   if (J mod 5)=0 then writeln(VYSTUP);
  end;
close(VSTUP);
close(VYSTUP);
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.184.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
3. 4. 2012   #2
-
0
-

#1 JuReeeC
Ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Rada — založil Bunnysh

Rada — založil Martin

Rada — založil Marek

Rada s knihovnami — založil Oromis

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý