Directory list – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Directory list – .NET – Fórum – Programujte.comDirectory list – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
double0
Newbie
7. 12. 2006   #1
-
0
-

Čus všichni,

potřeboval bych v VS VCSHARP v mém programu udělat výpis adresáře, ale bohužel nikde se nemůžu dopátrat manuálu k těmto funkcím. Samo můžu použít System.IO, ale pak nevím jak je zobrazit, např. ve stromu.

Díky za radu ... s VC# teprve začínám

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
7. 12. 2006   #2
-
0
-

Píšu po paměti, ale snad to bude OK:



// zjištění informací o adresáři
System.IO.DirectoryInfo directory = new System.IO.DirectoryInfo("cesta");

// akce pro každý soubor v adresáři
foreach (System.IO.FileInfo file in directory.GetFiles("*.*"))
{
// zpracuj informace o souboru v proměnné file
}

// akce pro každou složku v adresáři
foreach (System.IO.DirectoryInfo folder in directory.GetDirectories())
{
// zpracuj informace o složce v proměnné folder
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
double0
Newbie
7. 12. 2006   #3
-
0
-

To DeaLer: Mohl bys mi to pls. víc rozepsat: jak naplním proměnnou např. názvem souboru a jak mu řeknu do kterého adresáře má koukat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
7. 12. 2006   #4
-
0
-

Vysv?tl?m ti to teda probn?ji, proto?e ch?pu, ?e jsi za??te?n?k. P?e?ti si n?jakej tutori?l - pro pochopen? zm?n?n?ho p??kladu a pro odpov?zen? na tvou dal?? ot?zku sta?? i ten z?klad, co prozat?m vy?el tady. Vemu to po ??stech.



// zji?t?n? informac? o adres??i
System.IO.DirectoryInfo directory = new System.IO.DirectoryInfo(@"C:");

T??da DirectoryInfo poskytuje z?kladn? informace o slo?ce a nab?z? metody pro pr?ci s n?. V konstruktoru m? pouze jeden parametr, kter? ur?uje v?choz? adres??.



foreach (System.IO.FileInfo file in directory.GetFiles("*.*"))
{
string filename = file.FullName;
}


Vy cyklu projde? v?echny soubory nalezen? v dan? slo?ce a do prom?nn? filename ulo??? osah souboru (v tv?m p??pad? bude zpracov?n? trochu jin?, ale v z?sad? se li?it nebude). Metoda GetFiles umo??uje vlo?it jednoduchou masku souboru (*.* - v?echny soubory), ale v tomto p??pad? to nebylo nutn?.

V dal?? ??sti k?du je to v podstat? stejn? a to u? si ur?it? domysl?? stejn? jako zbytek zpracov?n? a jestli ne, tak nem?? z?kaldn? znalosti a do t?chto v?c? se nepou?t?j.


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Copy to output directory — založil Hanesis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý