Wysiwyg editory-aké? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Wysiwyg editory-aké? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comWysiwyg editory-aké? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

stif+1
Stálý člen
3. 4. 2012   #1
-
0
-

Rád by som sa Vás opýtal aké Wysiwyg editory používate vy? Pýtam sa preto, lebo som zistil, že písanie v nejakom dobrom editore je výhodnejšie ako v samotnom html kóde...navýše v niektorých je aj javascript, ktorý nepoznám. Na  záver ešte položím otázky ktorý (free, open source...proste zadarmo) Wysiwyg editor by ste mi odporučili???

Vopred ďakujem za odpoveď!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
3. 4. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 stif
Dám ti jednoduchou odpověď - třeba já žádný wysiwyg editor nepoužívám.

Vystačím si s textovým editorem, který zvýrazňuje syntax - PSPad, Notepad++ anebo Intype, který je s každou verzí lepší a lepší:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
stif+1
Stálý člen
3. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 Chrasty
chápem...ale odpovedz mi prosimťa aj na druhú otázku...aký by si mi poradil?...určite si s nejakým ako profesionál robil...z akým maš najlepšie skúsenosti???

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
3. 4. 2012   #4
-
0
-

#3 stif

Asi každý si wysiwygovou etapou projde, ale časem se většina lidí vrátí zpět k ručnímu psaní kódu. Každopádně asi nejkvalitnější jsou Adobe Dreamweaver a Microsoft Expression Web. Druhý zmiňovaný můžeš mít dokonce legálně a zdarma, pokud jsi student a máš ISIC, díky programu Microsoft DreamSpark.

Pak existuje i nespočet freewarových editorů, v nich se ale bohužel neorientuju už vůbec:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
stif+1
Stálý člen
3. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 Chrasty
ale s tých freewarových...asi poznáš Nvu alebo KompoZer(údajne najlepšie)...nemáš na nich vytvorený...žiadny názor...poprípade by som rád vedel, či profesionálne stránky (aspoň nejaké) používaju Dreamweaver ale MEW?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Karel Pismeno
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 4. 2012   #6
-
0
-

1 - Wysiwyg jediny co ma smysl je DW od Adobe. Zvlaste CS5 je uplne povedeny. Navic DW vychazi z HomeSite co byl podle mne nejlepsi editor na "handcoding"

2 - Mimo Wysiwyg rozhodne:
a) Aptana Studio (free) - excelenti podpora JV + CSS3
b) Sublime Text 2
c) Bluefish pro Linux. 
Varianty a + b plne nahrazuji potrebu WWg editoru - mezi nama - je to vrazda.  
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.160.–
stif+1
Stálý člen
3. 4. 2012   #7
-
0
-

#6 Karel Pismeno
trochu tomu nechápem...aká vražda?... a aptana je wysiwyg editor....alebo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
3. 4. 2012   #8
-
0
-

#5 stif
Jo, s Nvu nás učili základy HTML ve škole:D Ale podle mě lepší bude, když se na wysiwyg editory vykašleš a budeš si to psát hezky sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
stif+1
Stálý člen
3. 4. 2012   #9
-
0
-

#8 Chrasty
pozri...píšeš, že ste tak žačali aj vy...prečo by som to nemohol skusiť aj ja (s html mám také  mesačné skúsenosti)...alebo zo tak nieje?? čo by si odporúčal???

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.179.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
keksa
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 4. 2012   #10
-
0
-

Samozřejmě to zkusit můžeš, ale když budeš psát přímo html kód, který není nijak zvlášť obtížný, tak do celé věci pronikneš lépe než když si celou stránku jenom naklikáš ve wysiwig editoru.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Grafické editory — založil Martin Šmarda

Wysiwyg — založil Jiří

Aké delenie ? — založil Michal Vrábel

WYSIWYG editor — založil Bryant

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý