Jquery menu - úprava scriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jquery menu - úprava scriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJquery menu - úprava scriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
4. 4. 2012   #1
-
0
-

Potřebuju pomoci s scriptem pro 3. úrovňové menu. Tak, že hlavní úrověň se rozbalí a bude hned vidět 2. a 3. úrověň. Použil sem jQuery Vertical Accordion Menu Plugin. To fungovalo tak, že se po každém kliknutí na úrověň rozbalila další. To  však nesplňovalo požadavky. Proto sem na 3. úrověň použil styl .submenu {display: block;}. Opticky už to vypadá, tak jak sem chtěl, ale ještě potřebuju doladit chování. Pač když kliknu na tu samou úrověň, tak se to snaží zabalit, ale styl to zase rozbalí a vypadá to blbě. Stejný problém je když vybírám mezi druhýma úrovněma a kliknu na třetí.

tady je menu: http://www.designchemical.com/…ing-started/

<ul class="accordion" id="accordion-1">
  <li>
    <a href="">PÁNSKÉ OBLEČENÍ</a>
      <ul class="submenu">
        <li><a href="" class="sec1 no">&gt; bundy, kabáty</a>
          <ul>
            <li><a href="" class="sec2 no">- parky M65</a></li>
            <li><a href="" class="sec2 no">- bombery, harringtony</a></li>
            <li><a href="" class="sec2 no">- aljašky N2B, N3B</a></li>
          </ul>
        </li>
      </ul>    
  </li>    
  <li>
    <a href="">DÁMSKÉ OBLEČENÍ</a>
      <ul class="submenu">
        <li><a href="" class="sec1 no">&gt; bundy, kabáty</a>
          <ul>
            <li><a href="" class="sec2 no">- parky M65</a></li>
            <li><a href="" class="sec2 no">- bombery, harringtony</a></li>
            <li><a href="" class="sec2 no">- aljašky N2B, N3B</a></li>
          </ul>
        </li>
      </ul>    
  </li>    
</ul>

<script type="text/javascript">
    $(document).ready(function($){
     $('#accordion-1').dcAccordion({
      eventType: 'click',
      autoClose: true,
      saveState: true,
      disableLink: true,
      speed: 'slow',
      showCount: true,
      autoExpand: true,
            showCount: false,
      cookie : 'dcjq-accordion-1',
      classExpand  : 'dcjq-current-parent'
     });
    });

script

/*
 * DC jQuery Vertical Accordion Menu - jQuery vertical accordion menu plugin
 * Copyright (c) 2011 Design Chemical
 *
 * Dual licensed under the MIT and GPL licenses:
 * 	http://www.opensource.org/…-license.php
 * 	http://www.gnu.org/…ses/gpl.html
 *
 */

(function($){

	$.fn.dcAccordion = function(options) {

		//set default options 
		var defaults = {
			classParent	 : 'dcjq-parent',
			classActive	 : 'active',
			classArrow	 : 'dcjq-icon',
			classCount	 : 'dcjq-count',
			classExpand	 : 'dcjq-current-parent',
			eventType	 : 'click',
			hoverDelay	 : 300,
			menuClose     : true,
			autoClose    : true,
			autoExpand	 : false,
			speed        : 'slow',
			saveState	 : true,
			disableLink	 : true,
			showCount : false,
			cookie	: 'dcjq-accordion'
		};

		//call in the default otions
		var options = $.extend(defaults, options);

		this.each(function(options){

			var obj = this;
			setUpAccordion();
			if(defaults.saveState == true){
				checkCookie(defaults.cookie, obj);
			}
			if(defaults.autoExpand == true){
				$('li.'+defaults.classExpand+' > a').addClass(defaults.classActive);
			}
			resetAccordion();

			if(defaults.eventType == 'hover'){

				var config = {
					sensitivity: 2, // number = sensitivity threshold (must be 1 or higher)
					interval: defaults.hoverDelay, // number = milliseconds for onMouseOver polling interval
					over: linkOver, // function = onMouseOver callback (REQUIRED)
					timeout: defaults.hoverDelay, // number = milliseconds delay before onMouseOut
					out: linkOut // function = onMouseOut callback (REQUIRED)
				};

				$('li a',obj).hoverIntent(config);
				var configMenu = {
					sensitivity: 2, // number = sensitivity threshold (must be 1 or higher)
					interval: 1000, // number = milliseconds for onMouseOver polling interval
					over: menuOver, // function = onMouseOver callback (REQUIRED)
					timeout: 1000, // number = milliseconds delay before onMouseOut
					out: menuOut // function = onMouseOut callback (REQUIRED)
				};

				$(obj).hoverIntent(configMenu);

				// Disable parent links
				if(defaults.disableLink == true){

					$('li a',obj).click(function(e){
						if($(this).siblings('ul').length >0){
							e.preventDefault();
						}
					});
				}

			} else {
			
				$('li a',obj).click(function(e){

					$activeLi = $(this).parent('li');
					$parentsLi = $activeLi.parents('li');
					$parentsUl = $activeLi.parents('ul');

					// Prevent browsing to link if has child links
					if(defaults.disableLink == true){
						if($(this).siblings('ul').length >0){
							e.preventDefault();
						}
					}

					// Auto close sibling menus
					if(defaults.autoClose == true){
						autoCloseAccordion($parentsLi, $parentsUl);
					}

					if ($('> ul',$activeLi).is(':visible')){
						$('ul',$activeLi).slideUp(defaults.speed);
						$('a',$activeLi).removeClass(defaults.classActive);
					} else {
						$(this).siblings('ul').slideToggle(defaults.speed);
						$('> a',$activeLi).addClass(defaults.classActive);
					}
					
					// Write cookie if save state is on
					if(defaults.saveState == true){
						createCookie(defaults.cookie, obj);
					}
				});
			}

			// Set up accordion
			function setUpAccordion(){

				$arrow = '<span class="'+defaults.classArrow+'"></span>';
				var classParentLi = defaults.classParent+'-li';
				$('> ul',obj).show();
				$('li',obj).each(function(){
					if($('> ul',this).length > 0){
						$(this).addClass(classParentLi);
						$('> a',this).addClass(defaults.classParent).append($arrow);
					}
				});
				$('> ul',obj).hide();
				if(defaults.showCount == true){
					$('li.'+classParentLi,obj).each(function(){
						if(defaults.disableLink == true){
							var getCount = parseInt($('ul a:not(.'+defaults.classParent+')',this).length);
						} else {
							var getCount = parseInt($('ul a',this).length);
						}
						$('> a',this).append(' <span class="'+defaults.classCount+'">('+getCount+')</span>');
					});
				}
			}
			
			function linkOver(){

			$activeLi = $(this).parent('li');
			$parentsLi = $activeLi.parents('li');
			$parentsUl = $activeLi.parents('ul');

			// Auto close sibling menus
			if(defaults.autoClose == true){
				autoCloseAccordion($parentsLi, $parentsUl);

			}

			if ($('> ul',$activeLi).is(':visible')){
				$('ul',$activeLi).slideUp(defaults.speed);
				$('a',$activeLi).removeClass(defaults.classActive);
			} else {
				$(this).siblings('ul').slideToggle(defaults.speed);
				$('> a',$activeLi).addClass(defaults.classActive);
			}

			// Write cookie if save state is on
			if(defaults.saveState == true){
				createCookie(defaults.cookie, obj);
			}
		}

		function linkOut(){
		}

		function menuOver(){
		}

		function menuOut(){

			if(defaults.menuClose == true){
				$('ul',obj).slideUp(defaults.speed);
				// Reset active links
				$('a',obj).removeClass(defaults.classActive);
				createCookie(defaults.cookie, obj);
			}
		}

		// Auto-Close Open Menu Items
		function autoCloseAccordion($parentsLi, $parentsUl){
			$('ul',obj).not($parentsUl).slideUp(defaults.speed);
			// Reset active links
			$('a',obj).removeClass(defaults.classActive);
			$('> a',$parentsLi).addClass(defaults.classActive);
		}
		// Reset accordion using active links
		function resetAccordion(){
			$('ul',obj).hide();
			$allActiveLi = $('a.'+defaults.classActive,obj);
			$allActiveLi.siblings('ul').show();
		}
		});

		// Retrieve cookie value and set active items
		function checkCookie(cookieId, obj){
			var cookieVal = $.cookie(cookieId);
			if(cookieVal != null){
				// create array from cookie string
				var activeArray = cookieVal.split(',');
				$.each(activeArray, function(index,value){
					var $cookieLi = $('li:eq('+value+')',obj);
					$('> a',$cookieLi).addClass(defaults.classActive);
					var $parentsLi = $cookieLi.parents('li');
					$('> a',$parentsLi).addClass(defaults.classActive);
				});
			}
		}

		// Write cookie
		function createCookie(cookieId, obj){
			var activeIndex = [];
			// Create array of active items index value
			$('li a.'+defaults.classActive,obj).each(function(i){
				var $arrayItem = $(this).parent('li');
				var itemIndex = $('li',obj).index($arrayItem);
					activeIndex.push(itemIndex);
				});
			// Store in cookie
			$.cookie(cookieId, activeIndex, { path: '/' });
		}
	};
})(jQuery);

podařilo by se někomu upravit ten script, aby se .submenu nezkoušelo zavírat? Sem se to pokoušel už druhý den zlomit, ale js a jquery mi moc nejdou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2012   #2
-
0
-

nevim jestli to neni neco jineho, ale zkus zmenit nastaveni   autoClose: false   (v tom prvnim souboru kde mas nastaveni vlastnosti)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
4. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
tuto možnost sem zamozřejmě vyzkoušel, ale pak se mi nezavírali ani ty hlavní úrovně a to potřebuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2012   #4
-
0
-

takze sem si trosku pohral a funkcni vysledek:

<ul class="submenu toplevel">  (pridat toplevel classu)

a v tom druhem souboru v function autoCloseAccordion

 $('ul.toplevel',obj).not($parentsUl).slideUp(defaults.speed);

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
5. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
sem to vyzkoušel, ale nefunguje to. Když klikám po těch třetích úrovních tak se to zavírá (a vynucený styl to zase otevře)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2012   #6
-
0
-

#5 JMM
tak nevim co chces... nejdriv aby se nezaviraly .submenu - na to je nastaveni... pak se ti ale nezaviraly ty toplevel tak se pridala uprava, aby se zaviraly jen toplevel ... mozna to bude chtit formalni popis kompletni funkce jinak se to dohromady neda nikdy

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
5. 4. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
zkusím přidat obrázek, snad to z něho bude jasnější. Bohužel nemohu dát k dispozici zdrojáky, pač mě to leží na localu. Zavírat se mohou pouze 1. úrovně (Pánské oblečení, Dámské oblečení, Dětské..., atd)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
6. 4. 2012   #8
-
0
-

v tom obrázku mám chybu... "Pánské oblečení" není 3. úroveň ale 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý