Pomoc - nejdou cookies – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc - nejdou cookies – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc - nejdou cookies – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Chrono741
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 4. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s tímto:

film1.php
[code]<?php

setcookie('username'.'Petr'.time() + 60);
session_start();
$_SESSION['authuser'] = 1;
?>[/code]

filmoteka.php
[code]<?php

session_start();

if ($_SESSION['authuser'] != 1)
{
   echo "Bohužel nemáte dostatečná oprávnění k prohlížení této stránky.";
   exit();
}
?>
.
.
.
.
<?php
echo "Přihlášený uživatel: " . $_COOKIE['username'];
?>
[/code]

příklad je z učebnice, jak se dělají cookies jsem se ještě dočetl na linuxsoftu, jestli není chyba v učebnici, pak jsem teda vyzkoušel příklad v jiných prohlížečích, ale furt to samé:
[code][Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP Notice:  Undefined index: username in C:\\Program Files (x86)\\VertrigoServ\\www\\phpuceni\\filmoteka.php on line 20, referer: http://localhost/…ni/film1.php
[Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP Stack trace:, referer: http://localhost/…ni/film1.php
[Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP   1. {main}() C:\\Program Files (x86)\\VertrigoServ\\www\\phpuceni\\filmoteka.php:0, referer: http://localhost/…ni/film1.php[/code]

používám VertrigoServ, nic jsem neměnil, tak jestli tam nějak není defaultně vyplé cookies nebo tak... popř. jestli opravdu není chyba v kódu  :-o

Budu rád za každou pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 4. 2012   #2
-
0
-

zkus to takhle:

<?php
session_start();

 setcookie('username','Petr',time() + 60);
 $_SESSION['authuser'] = 1;
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Chrono741
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 CZechBoY
to už jsem zkoušel, stejný výsledek

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
Jelec0
Newbie
7. 4. 2012   #4
-
0
-

Hele možná je to blbý dotaz, ale pokud vím, tak ty máš Cookies nastavené na dobu trvání jedna minuta, pokud to chceš třeba na den, tak takto:

setcookie('username'.'Petr'.time() + 60*60*24);

Já jen jestli to mezitím "neuplynulo".

Ale asi to nebude ono :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.44.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 4. 2012   #5
-
0
-

ty tečky tam nemají být, jsou to čárky, čárkama se oddělují parametry funkcí :D

co přesně "nejde"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Chrono741
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 4. 2012   #6
-
0
-

No nevypíše se ta hodnota té cookie ("Petr")

jen se vypíše "Přihlášený uživatel: " a pak ta tabulka s errorem

jak už jsem psal tady je log :

[Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP Notice:  Undefined index: username in C:\\Program Files (x86)\\VertrigoServ\\www\\phpuceni\\filmoteka.php on line 20, referer: http://localhost/…ni/film1.php
[Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP Stack trace:, referer: http://localhost/…ni/film1.php
[Sat Apr 07 15:04:30 2012] [error] [client 127.0.0.1] PHP   1. {main}() C:\\Program Files (x86)\\VertrigoServ\\www\\phpuceni\\filmoteka.php:0, referer: http://localhost/…ni/film1.php
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
7. 4. 2012   #7
-
0
-

#5 CZechBoY
btw. tečky, čárky, to je jedno PHP umožňuje oboje ;)

2Jelec: a ještě k tomu času, minuta je myslím dost na to abych stihl klepnout na odkaz ;)

WTF?! mezitím co jsem psal tenhle příspěvek tak to najednou jde, tak nevím co se stalo... asi potřeboval resetovat počítač,  nebo já nevím :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 4. 2012   #8
-
0
-

#7 Chrono741
btw. tečky, čárky, to je jedno PHP umožňuje oboje ;)

tohle si myslel vážně? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
7. 4. 2012   #9
-
0
-

#8 crazy
ano to jsem myslel vážně, v té učebnici se používají tečky a normálně to funguje ;) ikdyž já používám čárky jako když programuji jinde ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 4. 2012   #10
-
0
-

#9 Chrono741
tečka a čárka v PHP rozhodně nelze zaměňovat... samozřejmě, že v případech jako např. echo "neco ", $value; to funguje, ale například v tom tvém případě se 

setcookie( neco, neco, neco ) // volání fce se 3 parametry

nerovná

setcookie( neco . neco . neco ) // volání fce s 1 parametrem

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
7. 4. 2012   #11
-
0
-

#10 crazy
zajímavé že to ale funguje i s tečkama

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 4. 2012   #12
-
0
-

#11Chrono741
však si říkal že to nefunguje, teď jsem úplně ztracenej 

jo aha, tys zkopíroval můj kod s čárkama a už to funguje :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
7. 4. 2012   #13
-
0
-

#12 CZechBoY
ne jsem do fóra jsem zkopíroval zdroják z té učebnice, u sebe to mám všecko v čárkách a v uvozovkách (autor používá apostrofy) prostě to nefungovalo a teď jsem přešel na další věc a nefunguje mi to znova, zkoušel jsem resetovat vertrigoserv, ale kód prostě blbě není, asi si založim free doménu a budu to zkoušet tam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.148.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 4. 2012   #14
-
0
-

#13 Chrono741
jaká je chyba/problém?

když zkoušíš kod 1 a píšeš sem kod2 tak jak asi máme najít chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Uz nejdou smajly ? — založil zacatecnik

Cookies — založil Mirek Braho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý