Zpětné složení .split() řetězce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zpětné složení .split() řetězce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZpětné složení .split() řetězce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

LPG19950
Newbie
8. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, mám takový problém, po zadání následujícího kódu

for (var zaklad=0;zaklad<10;zaklad++)
	{
	var rozdeleni=celek.split(zaklad);
	for (var zaklad2=0;zaklad2<rozdeleni.length;)
	{
		if (zaklad2==0) {slozeni+=rozdeleni[0];}
		else if ((zaklad2!=0) && (zaklad2<=(rozdeleni.length-1)))
              		{slozeni=(slozeni+"<sub>"+zaklad+"</sub>"+rozdeleni[zaklad2]);}
		else if (zaklad2<0) {alert("Error3-zaporne cislo");}
		else {alert ("Error2");return;}
		celek=slozeni;
		slozeni="";
		zaklad2++;
	}
	}
	window.document.getElementById("kontrola").innerHTML=celek;

mi promenou "celek" vraci pouze posledni retezec pred kterym neni cislo. Mam tam nějakou chybu nebo blbne javascript nebo je tam něco co neznam? :( Diky za rady. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
LPG19950
Newbie
8. 4. 2012   #2
-
0
-

Ještě pro info.....chci aby mi to z normálních čísel dělalo indexy....takže třeba vzorec Cu+H2O=CuH+O aby přepsalo na vzorec kde u H je dolni index....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
8. 4. 2012   #3
-
0
-

   

var s = "Cu+H2O=CuH+O";
s = s.replace(/\d/g, "<sub>$&</sub>");
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
8. 4. 2012   #4
-
0
-

Jinak na složení pole do stringu je join, takže tvým stylem takhle

var s = "Cu+H2O=CuH+O";
for (var i = 0; i < 10; i++)
{
	s = s.split(i).join("<sub>" + i + "</sub>");
}

Ale samozřejmě je hloupost to tak dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 4. 2012   #5
-
0
-

#2 LPG1995
Rovnice Cu+H2O=CuH+O je nesmysl :-)

#3 zlz
Toto nebude fungovat třeba pro:

2 H2 + O2 = 2 H2O

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
8. 4. 2012   #6
-
0
-

#5 z_moravec
Já to vím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Složení stránek z PHP — založil Ká

Split v c++ — založil dragon124

String.split — založil lime

Metoda split — založil myky

Použití funkce split() — založil WoSSa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý