Programování pro začátečníky-Radek Hylmar – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování pro začátečníky-Radek Hylmar – Pascal – Fórum – Programujte.comProgramování pro začátečníky-Radek Hylmar – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #1
-
0
-

Začínám programovat a koupil jsem si knížku od Radka Hylmara kde jsem se dostal na stránku 49-50 a nevím jak dál :-(

...na str.49 ods. 2 jsem text přesně opsal do pascalu. A na stránce 50 je, že když to uložím a dám compile tak by se mělo objevit že to přeložil správně ale mám v tom chyby. Prosím o radu. Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #2
-
0
-

uzasny... a chces se taky podelit o ty chyby a kod? Nebo je to jen konstatovani smutneho faktu ze v knizkach sou obcas taky chybky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV 
To já právě nevím co tam je za chybu. Napsal jsem do pascalu:

program vypis;
begin
    writeln('Už nejsme začátečníci!');
    readln;
end.

A pak to napsalo Compile failed. Tak kde je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #4
-
0
-

krom diakritiky tam zadnej problem neni... chce to kouknout proc compile failed

uz si dokazal nekdy neco zkompilovat?

EDIT: me to ve free pascalu jede jak pod linuxem tak pod win

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
zatím ne.

Když dám ten compile tak mi to napíše: Can't find unit system used by vypis.

A stahoval jsem to 2x a pokaždé chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #6
-
0
-

a co si stahoval?  free pascal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #7
-
0
-

jj

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #8
-
0
-

a co konkretne si stahoval?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #9
-
0
-

promin můžeš to prosím tě upřesnit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #10
-
0
-

no jestli si nestahl nejakou verzi kde jsou jen binarky ale nic co to potrebuje dal... uz sem se s tim u nekoho setkal ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #11
-
0
-

Ten pascal je v té knížce tak když s nim pracuje tak by to mělo jít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #12
-
0
-

no neboj ja tu knizku nemam.. muze se ale stat, ze je tam vic balicku.. treba zaklad, pak ty unity, dokumentace...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #13
-
0
-

Stáhnul jsem to zde "http://www.zive.cz/Programy/Free-Pascal/pr-803-pc-0"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #15
-
0
-

jj zkusím,díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #16
-
0
-

A nebude to doufám jiné než v té knížce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 4. 2012   #17
-
0
-

nemelo by je to stejny gui jako bylo v turbo pascalu 7.0 teda trosku vylepseny ale z hlediska ovladani stejny

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
8. 4. 2012   #18
-
0
-

Už to jde fakt. Fakt moc díky.:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.240.–
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
31. 7. 2014   #19
-
0
-

Ahoj

Začínám programovat a měl jsem stejný problém jako Lukáš (viz. výše-půjčil jsem si stejnou knihu, Programování pro úplné začátečníky).

Přečetl jsem si vaši konverzaci a stáhl jsem novější verzi Pascalu (viz. rada výše).

Po zadání příkazu:
program vypis;
begin
    writeln('Už nejsme začátečníci!');
    readln;
end.

Jsem to uložil a po kliknutí na compile to hlasí Compile failed.
Error: Illegal parameter: -Cp386.

Co teď?? Nevím si rady, prosím pomozte.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.129.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 7. 2014   #20
-
0
-

#19 Vašek
google tvrdi, ze staci najit ten fp.ini / fp.cfg s cim se spousti fp a smazat ho aby se vytvoril znova.

ze je ta konfigurace mozna uz z drivejska, kde ten parametr byl povolenej

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
31. 7. 2014   #21
-
0
-

Děkuji za odpověď ale jestli bych mohl poprosit a vysvětlení. 

Moc to nechápu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.129.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 7. 2014   #22
-
0
-

proste to ide pouziva jeden soubor jako svoji konfiguraci... a pokud vznikla v predchozi verzi, tak tam muzou byt veci, co nova verze uz nepovoluje

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
31. 7. 2014   #23
-
0
-

Děkuji za radu :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.129.–
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
31. 7. 2014   #24
-
0
-

Pro změnu mě to hlásí.

(5,1) Error: Can't created object file:...
(5,1) Fatal: Can't create executable:....
(0) Fatal: Compilation aborted

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.129.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 7. 2014   #25
-
0
-

#24 Vašek
nesnazis se to delat nekde, kde nemas zadny prava zapisu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
3. 8. 2014   #26
-
0
-

konečně :) děkuji moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý