Multicolumn listbox – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Multicolumn listbox – Delphi – Fórum – Programujte.comMulticolumn listbox – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mlike
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
9. 4. 2012   #1
-
0
-

Ahoj. Mohl by mi někdo vysvětlit jak se pracuje s několika sloupci v komponentě litsbox?? myslím tím jak tam zadat hodnoty a hlavně jak je pak správně vyčíst.

já je zadávám :

listbox1.items.add('neco' + ^I + 'jinyho');

jen si nejsem jistej, jestli je to správně a taky nevim přesně, jak to teď vyčíst z jednotlivých sloupců. Děkuju za pomoc Mlike

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.211.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 4. 2012   #2
-
0
-

ListBox je řádkový výpis a nemá sloupce. To, co děláš, je formátování řádku do sloupců, ale pořád se dostaneš jenom k celému řádku. Asi hledáš ListView, který má tolik sloupců, kolik mu přidáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
mlike
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
10. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
Aha. Tak to jsem to špatně pochopil podle názvu column jsem myslel, že to dělí na sloupce. No, každopádně tím ^I to naformátuju na tvar sloupců. je nějakej jednoduchej trik, jak ty jakoby sloupce zpětně při čtení rozdělit do dvou (potřebuji dva sloupce- zboží a cena zboží)  proměnných? Děkuju Marek

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.211.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 4. 2012   #4
-
0
-

Ten řádek je řetězec, takže uděláš split zase tím znakem, což je (pokud se nepletu) tabulátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Listbox HELP — založil Ghafan

Listbox — založil Synek

ListBox C# — založil ListBox C#

Listbox a sloupce — založil clavien

ListBox VerticalScrollbar — založil Lotody

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý